Οι δραστήριοι ηλικιωμένοι-και οι επιζώντες από καρκίνο-έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία από όσους κάνουν καθιστική ζωή, αναφέρει νέα έρευνα

Ερευνητές του American Cancer Society, δήλωσαν ότι περισσότερη τακτική μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα και λιγότερος χρόνος καθιστικής ζωής βελτιώνουν την ψυχική και σωματική υγεία ηλικιωμένων επιζώντων από καρκίνο και ηλικιωμένων χωρίς διάγνωση καρκίνου.

Η Dr. Erika Rees-Punia, δήλωσε ότι τα ευρήματα ενισχύουν τη σημασία της περισσότερης κίνησης και του λιγότερου καθισιού για τη σωματική και ψυχική υγεία, άσχετα από την ηλικία ή από ιστορικό καρκίνου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν αερόβιες δραστηριότητες και δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης, χρόνο καθιστικής ζωής και σωματική και ψυχική υγεία 78.000 ανθρώπων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν κλινικά σημαντικές διαφορές στη σωματική και ψυχική υγεία μεταξύ των περισσότερο και λιγότερο δραστήριων και της λιγότερο και περισσότερο καθιστικής ζωής.

Όπως δήλωσαν, τα ευρήματα στηρίζουν τη σημασία της τακτικής άσκησης και του λιγότερου χρόνου καθιστικής ζωής ως τρόπο βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων.

Η Rees-Punia, δήλωσε ότι ένας απλός περίπατος ή άλλη σωματική δραστηριότητα που αγαπά κάποιος μπορεί να είναι καλά για το σώμα και το πνεύμα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]