"Αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα όπλο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μας βγάλει στο φως του ήλιου πολύ γρήγορα. Ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας. Στα σπίτια μας, όπως ξέρουν όλοι οι Έλληνες να κάνουν Πάσχα".

Με τη φράση αυτή έκλεισε την τοποθέτησή της η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πανδημία.

Η καθηγήτρια διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος  θα μείνει εκτός από τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σημείωσε πως το ΕΣΥ - με τα χιλιάδες προβλήματά του - κατάφερε να ανταπεξέλθει μέχρι τώρα σε όλη αυτή την άνιση μάχη με την πανδημία.

"Κάντε ακόμα λίγη υπομονή. Κρατηθείτε λίγο στα σπίτια σας, μήπως και καταφέρουμε με μεγάλη επιτυχία και ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο. Όλοι είμαστε κουρασμένοι", τόνισε.

Αναφερόμενη στα εμβόλια, επισήμανε πως πρόκειται για ένα όπλο, "το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα μάς βγάλει στο φως του ήλιου πολύ γρήγορα"...

Βρέφος

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στη νοσηλεία - από τις 19 του μήνα - ενός βρέφους 24 ημερών, το οποίο είναι διασωληνωμένο στο "Αγλαΐα Κυριακού":

"Είναι μία μικρή αθώα ψυχή που δίνει μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Και εύχομαι, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά", είπε, καλώντας όλους να σκεφτούμε την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, με ρεκόρ εισαγωγών. Την Τρίτη - είπε - είχαμε 168 εισαγωγές και προχθές 186. Η κάλυψη των ΜΕΘ - COVID στην Αττική είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 90% (235 από τις συνολικά 262).

Εξέφρασε την εκτίμηση πως βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επάνοδο στην κανονικότητα, χάρη και στους εμβολιασμούς: "Έχουμε φτάσει αισίως σήμερα τους 790.586 εμβολιασμούς, έχουμε ανεβάσει τον ημερήσιο ρυθμό εμβολιασμού σε πάνω από 30.000 συμπολίτες μας", σημείωσε.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο