Προσλήψεις 2.500 ατόμων στην Υγεία εντός του 2019, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν έπειτα από σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι τρεις υπουργοί ανέφεραν εφαρμόζεται από φέτος ο κανόνας 1:1 όσον αφορά στις προσλήψεις. Δηλαδή ο αριθμός των προλήψεων είναι ανάλογος με τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο το 2018, με μεγάλες προτεραιότητες τον τομέα της Υγείας, της Παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ζητήσει τις προτάσεις των υπουργείων. Για τον τομέα της Υγείας αποφασίστηκαν 2.500 προσλήψεις, 1.000 ιατρών και 1.500 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Η κυβέρνηση έχει προνοήσει και για την επόμενη μέρα, προγραμματίζοντας για την επόμενη τριετία άλλες 7.500 προσλήψεις για τον χώρο της Υγείας.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε πως έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Είναι – είπε – μία πολύ μεγάλη επένδυση στην αξιοπιστία του δημοσίου συστήματος Υγείας και μια επένδυση στην αξιοπρέπεια των πολιτών της χώρας και στο κοινωνικό κράτος.

“Η παρέμβαση αυτή δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε με επάρκεια και ασφάλεια τις ανάγκες όλων των δομών και υπηρεσιών του συστήματος”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Τμήματα

Διευκρίνισε πως προτεραιότητα δίνεται στα υποστελεχωμένα τμήματα και στις κλινικές σε όλη τη χώρα, στα τμήματα εξειδικευμένης φροντίδας, όπως είναι οι ογκολογικές κλινικές, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα εργαστήρια όλων των κατηγοριών, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι δομές ψυχικής υγείας, οι μονάδες αποκατάστασης, τα φυσικοθεραπευτήρια των νοσοκομείων, η πρωτοβάθμια φροντίδα, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά τους ιατρεία και τα εργαστήριά τους.

Αναφερόμενος στον μακροχρόνιο προγραμματισμό, ο κ. Πολάκης είπε πως από τις 10.000 θέσεις που προβλέπονται για την επόμενη τριετία, οι 4.000 αφορούν γιατρούς και οι 6.000 νοσηλευτικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν τοποθετηθεί στο ΕΣΥ 18.000 άτομα, ενώ έχουν προκηρυχθεί επιπλέον 5.000 θέσεις.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο