Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις προσπάθειες στήριξης των μελών του και της κοινωνίας σε καιρό πανδημίας. Θα διανείμει νέο υγειονομικό υλικό προστασίας απέναντι στον κίνδυνο διασποράς και μόλυνσης από τον κορωνοϊό κατά την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος. Η διανομή θα γίνει από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, την ερχόμενη Κυριακή, σε ανοιχτό χώρο επί της οδού Γ. Παπανδρέου (πρώην Ανθέων)  στο ύψος των γραφείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Με τα ΙΧ τους θα περνούν οι δικαιούχοι και θα παραλαμβάνουν γρήγορα και με ασφάλεια τα μέσα ατομικής προστασίας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας «είναι σημαντικό και αναγνωρίζεται απ’ όλους ότι η απρόσκοπτη λειτουργία, στο πλαίσιο που έχουμε ορίσει, των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρείων και εργαστηρίων), συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς αυτές οι μονάδες αποτελούν τον κυματοθραύστη περιστατικών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας» Ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι «ύστερα από τις συνεχείς προσπάθειες μας μπορούμε να εφοδιάσουμε και κάθε αδειοδοτημένη μονάδα ΠΦΥ με υγειονομικό υλικό το οποίο έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν ενεργειών μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για αυτό τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα"

Η διανομή θα γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως την προηγούμενη φορά (οι δικαιούχοι με το αυτοκίνητο τους θα λαμβάνουν το υλικό και θα φεύγουν), επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων), μετά την οδό Πλούτωνος, στο ύψος των  γραφείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην γραφείων Νομαρχίας Θεσσαλονίκης) την Κυριακή  12/4, από τις 10:00 ως τις 18:00.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο