Το THACE, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πιστοποιημένου κύκλου μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και ειδικότερα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες–δυσλεξία για το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010.

Στον πιστοποιημένο κύκλο μετεκπαίδευσης – εξειδίκευσης δυνατότητα συμμετοχής έχουν:

  • τελειόφοιτοι φοιτητές ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
  • νέοι πτυχιούχοι και επαγγελματίες από τους χώρους των ανθρωπιστικών επιστημών, κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της υγείας
  • επαγγελματίες: εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, λογοπεδικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λπ.

Οι συμμετέχοντες, στη μοναδική για τη χώρα μας εξειδίκευση, αφού καταρτισθούν αρχικά στις πιο πρόσφατες θεωρητικές εξελίξεις που άπτονται της συμπτωματολογίας και της αιτιολογίας των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και ιδιαίτερα της δυσλεξίας, θα εκπαιδευτούν εξατομικευμένα σε πρακτικά θέματα που αφορούν τα διαγνωστικά εργαλεία (υλικά)–κατασκευή και ατομικών διαγνωστικών εργαλείων, την αξιολόγηση των περιστατικών που θα κληθούν μελλοντικά να αντιμετωπίσουν επαγγελματικά και κυρίως θα εκπαιδευτούν ως ‘ειδικοί παιδαγωγοί’ στην ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει σειρά από εργαστηριακή εκπαίδευση και εξατομικευμένη – εποπτευόμενη και αξιολογούμενη κλινική πρακτική σε πλαίσια, φορείς και ιδρύματα με τα οποία το THACE συνεργάζεται.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος (ΕΕΠΕ), τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας (ΕΕΔ) και τη μακροχρόνια επιτυχημένη ερευνητική παρουσία του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών (ΚΨΜ).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων απονέμεται ο πιστοποιημένος επαγγελματικός τίτλος σπουδών ‘Professional Diploma in Specific Learning Difficulties – Dyslexia’ από τον παγκόσμια αναγνωρισμένο φορέα της Μεγάλης Βρετανίας EDEXCEL.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Τομέα Ειδικής Αγωγής THACE, τηλ.: 2103801069, [email protected] .

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;