Το σκυλί σας μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι μέλος της οικογένειας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να τρώει ό,τι τρώτε και εσείς. Τα σκυλιά μεταβολίζουν τα τρόφιμα διαφορετικά από τους ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες τροφές που είναι απολύτως ασφαλείς για τους ανθρώπους μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξικές για τους σκύλους.

Εδώ είναι μερικά τρόφιμα που είναι ασφαλή για και για σκυλιά.

Τα μήλα είναι μια ασφαλής και υγιεινή λιχουδιά για σκύλους

Τα μήλα είναι ένα ασφαλές σνακ για τα σκυλιά και περιέχουν πολλές ωφέλιμες ίνες. Περιέχουν επίσης βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να αφαιρείτε τους σπόρους πριν δώσετε μήλα σε σκύλους. Οι σπόροι μήλων περιέχουν κυανίδιο, το οποίο είναι δηλητηριώδες τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους σκύλους σε μεγάλες ποσότητες.

Τα αυγά είναι ασφαλή για σκύλους εφόσον είναι πλήρως μαγειρεμένα

Τα αυγά είναι ένα απόλυτα ασφαλές φαγητό για σκύλους, αρκεί να είναι πλήρως μαγειρεμένα, σύμφωνα με το American Kennel Club. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια έχουν μαγειρευτεί αρκετά καλά πριν τα σερβίρετε στο κουτάβι σας, καθώς η κατανάλωση ακατέργαστων αυγών μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια βιοτίνης στα σκυλιά. Όταν μαγειρευτεί, τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορούν ακόμη και να ηρεμήσουν το στομάχι.

Το φυσικό φυστικοβούτυρο είναι ασφαλές για τα σκυλιά, αλλά οι ποικιλίες χωρίς ζάχαρη θα πρέπει να αποφεύγονται

Το φυστικοβούτυρο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Β για τους ανθρώπους και τους σκύλους. Όταν δίνετε φυστικοβούτυρο σε σκυλάκια, το American Kennel Club συνέστησε να μην παρεκκλίνετε από τις ακατέργαστες, αλατισμένες ποικιλίες. Το βούτυρο φυστικιών χωρίς ζάχαρη μπορεί να περιέχει ξυλιτόλη, η οποία είναι τοξική για σκύλους.

Οι μπανάνες είναι ασφαλείς για σκύλους και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Είναι καλό να επιβραβεύσετε το σκυλί σας με ένα κομματάκια -ή δύο- μπανάνας ως γλυκιά γεύση, σύμφωνα με το American Kennel Club. Μπορείτε επίσης να ανακατεύσετε μερικά κομμάτια μπανάνας με το κανονικό φαγητό του σκυλιού σας για να το κάνετε πιο γευστικό και για να προσθέσετε ίνες. Ωστόσο, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και δεν πρέπει να δίνονται τακτικά.

Ένα σωστά...σερβιρισμένο καρπούζι είναι ασφαλές για σκύλους

Δεν πρέπει να δίνετε καρπούζι στο σκυλί σας χωρίς να αφαιρέσετε τους σπόρους. Το καρπούζι είναι ασφαλής λιχουδιά για κουτάβια, αρκεί να το δίνετε χωρίς τα σπόρια και το φλοιό, σύμφωνα με το American Kennel Club. Το κόκκινο μέρος από το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε  βιταμίνη C, αλλά ο φλοιός και οι σπόροι ενδέχεται να προκαλέσουν κίνδυνο πνιγμού εάν δεν αφαιρεθούν.

Μπορείτε να δώσετε ανανά στο σκύλο σας χωρίς να φοβάστε

Ο ανανάς είναι εντάξει αρκεί να το δίνετε με μέτρο. Τα περισσότερα σκυλιά τρώνε τις μικρές ποσότητες φρέσκου ανανά, σύμφωνα με το American Kennel Club. Ο ανανάς είναι ένα θρεπτικό σνακ με θρεπτικά συστατικά που μπορεί να ωφελήσει την υγεία του σκυλιού σας όσο του το δίνετε με μέτρο. Πάρα πολύ ανανάς μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία και διάρροια σε σκύλους.

Τα βατόμουρα είναι όντως νόστιμα σνακ για σκύλους

Έχουν χαμηλές θερμίδες και παρέχουν άφθονη διατροφική αξία. Επειδή έχουν λίγες θερμίδες, είναι μικρά σε μέγεθος και γεμάτες με βιταμίνες, τα βατόμουρα είναι ό,τι πρέπει για ένα υγιές σκυλί, σύμφωνα με το American Kennel Club. Παρέχουν επίσης μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών και να διατηρήσουν το σκυλί σας υγιές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δεν βλάπτουν το κουτάβι λίγα κάσιους

Τα κάσιους είναι υψηλά σε λιπαρά, έτσι πρέπει να τα δίνετε στο σκυλί σας με μέτρο. Το American Kennel Club ενημέρωσε ότι τα κάσιους δεν θα βλάψουν τα σκυλιά και είναι στην πραγματικότητα μια καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και πρωτεϊνών. Ωστόσο, το υψηλό θερμιδικό περιεχόμενό τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Τα σκυλιά δεν πρέπει να τρέφονται με αλατισμένα κάσιους. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη σίτιση σκύλων με κάσιους επειδή είναι υψηλά σε λιπαρά και η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή ασθένεια που απαιτεί την άμεση προσοχή ενός κτηνιάτρου.

Το στομάχι του σκύλου μπορεί να ανεχτεί την γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες μπορεί να είναι πραγματικά θρεπτικές για το σκυλί σας. Οι γλυκοπατάτες μπορούν να προσφερθούν στους σκύλους ωμές ή μαγειρεμένες, σύμφωνα με την Animal Humane Society. Αν και είναι γεμάτες βιταμίνες και φυτικές ίνες, πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν θα περιέχουν αλάτι ή καρύκευμα.

Ένα κομματάκι γαλοπούλας είναι εντάξει, αλλά μην δίνετε στα σκυλιά τα μπούτια γαλοπούλας ή την πέτσα

Επιμείνετε στο λευκό κρέας όταν ταΐζετε το σκυλί σας. Όπως συνέστησε η Animal Human Society, η υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που έχει η πέτσα της γαλοπούλας μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα σε σκύλους και τα κόκκαλα γαλοπούλας μπορεί να δημιουργήσουν εμπόδια στο γαστρεντερικό σωλήνα. Εντούτοις, ένα δάγκωμα ή δύο από απλό, ψαχνό γαλοπούλας είναι καλό για τις γάτες και τα σκυλιά.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ