Η μυϊκή ατονία και η βαρύτητα είναι εν μέρει υπεύθυνα για την διάταξη των επιφανειακών ιστών που οδηγεί στο κρέμασμα των παρειών και το διπλοσάγονο. Η ατονία αυτή εκδηλώνεται από την έλλειψη στερεότητας της μυϊκής μάζας και από τη μετατόπιση των λιπωδών στρωμάτων που κάτω από την επίδραση του βάρους αφήνονται να τραβηχτούν προς τα κάτω.

Στη περίπτωση αυτή το πέσιμο των παρειών είναι περισσότερο εμφανές στο άκρο της κάτω σιαγόνα. Τα πεσμένα μάγουλα χαλούν τελείως το οβάλ του προσώπου και δίνουν μια πάρα πολύ αντιαισθητική όψη. Επιδεικνύουν μεριές φορές τους μεγάλους κύκλους κάτω από τα μάτια και τονίζουν πάρα πολύ την ρινογενειακή αύλακα. Για να προσφέρουμε μια θετική βοήθεια στη περίπτωση αυτή οφείλουμε να καταπολεμήσουμε την μυϊκή ατονία η οποία μπορεί να έχει σαν αιτίες είτε την ηλικία και μια γενική μείωση της ζωτικότητας των ιστών είτε το πολύ γρήγορο αδυνάτισμα.

Η θεραπεία των άτονων μυών περιλαμβάνει κυρίως το μασάζ με κυριότερους χειρισμούς τους ενεργούς. Είναι εξαιρετικοί και μπορούν να συνδυαστούν με αρκετά μεγάλη επιτυχία με ρεύμα υψηλής συχνότητας. Τα κρεμασμένα μάγουλα μπορεί να είναι μόνο στο εξωτερικό άκρο της κάτω σιαγόνας και σε βαρύτερες περιπτώσεις εκδηλώνεται σε όλο το μήκος της κάτω σιαγόνας. Δημιουργείται από ένα στρώμα χαλαρωμένου συνθετικού ιστού. Η ατέλεια αυτή μπορεί να εξαφανιστεί όταν θεραπεύσουμε την αιτία που την προκάλεσε δηλαδή, τη μυϊκή ατονία.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το πρόσωπο δε θα μπορεί να ξαναβρεί τη κανονική του όψη αν τα λιπώδη στρώματα που χαλούν το περίγραμμά του δεν απορροφηθούν. Συνεπώς, οι κινήσεις που βοηθούν στο αδυνάτισμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και εδώ.

Το διπλοσάγονο έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα πεσμένα μάγουλα και βασικά τις ίδιες αιτίες δηλαδή χαλάρωση των μυών και συσσώρευση λίπους.

Οι παραπάνω θεραπείες λοιπόν που αναφέραμε για τα πεσμένα μάγουλα ισχύουν και για το διπλοσάγονο, με περισσότερη επιμονή στη τόνωση των μυών. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα παθητικής γυμναστικής των μυών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις