Φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα ο Καρκίνος του Γαστρεντερικού συστήματος: Πρόληψη, Αναγνώριση και Διαχείριση - Ένα Αλφαβητάρι για τους Ιατρούς. Πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012.
Επ’ ευκαιρία της παρουσίας δύο καθηγητών, του Ιάπωνα Haruhiro Inoue και του Ελληνικής καταγωγής Αμερικανού Stavros Stavropoulos οι οποίοι είναι πρωτοπόροι σε μία νέα ενδοσκοπική επέμβαση που αφορά την θεραπεία της αχαλασίας του οισοφάγου.
Η αχαλασία οισοφάγου είναι μία πάθηση διαταραχής της κινητικότητας του οισοφάγου που καταλήγει στην δυσκολία χαλάρωσης του οισοφαγικού σφικτήρα.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χάνουμε πράγματι ύψος όσο γερνάμε;
ECDC: Πόσο πιθανό είναι το σενάριο μετάδοσης χανταϊού μέσω ατόμων που αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο
Ποια δραστική ουσία είναι πιο αποτελεσματική στις ουρολοιμώξεις
Χειρουργική επέμβαση χωρίς τομές