1. Ασφάλεια ζωής για το δάνειο
    1. Ασφαλίζεται ο λήπτης του δανείου για την περίπτωση αδυναμίας του να ξεπληρώσει το δάνειο από ασθένεια, ατύχημα ή θάνατο.
    2. Εφόσον ο δανειολήπτης προσκομίσει δικό του ασφαλιστήριο με τις αιτούμενες καλύψεις της Τράπεζας, η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να δεχτεί το συμβόλαιο αυτό και να μην αναγκάσει τον πελάτη να αγοράσει το δικό της συμβόλαιο.
    3. Είναι σημαντικό το ασφαλιζόμενο ποσό να είναι το 125% του δανειζόμενου κεφαλαίου, όπως αυτό διαμορφώνεται με τους τόκους του, γιατί δεν είναι γνωστή ούτε δεδομένη η έλευση του κινδύνου και πρέπει το ποσό δανείου  να είναι καλυμμένο.
    4. Είναι επίσης σημαντικό να ασφαλιστούν όλα τα δάνεια (στεγαστικό, επισκευαστικό, καταναλωτικά) έτσι ώστε αν συμβεί κίνδυνος να μην είναι ακάλυπτη η οικογένεια από αφανή χρέη.
    5. Το κόστος για την κάλυψη θανάτου είναι σχετικά χαμηλό και δεν αναπροσαρμόζεται. Επιπλέον, πρέπει να γίνεται ανά 3ετία μία επανεκτίμηση  ως προς τα νέα κεφάλαια( εξόφληση κάποιων, μείωση κεφαλαίων κάποιων άλλων). 
  2. Ασφάλεια σπιτιού
    1. Το σπουδαιότερο είναι να είναι ασφαλισμένο ολόκληρο το κεφάλαιο του σπιτιού στην συνολική αξία αντικατάστασης  και όχι μόνο στο κεφάλαιο δανεισμού.
    2. Οι υποχρεωτικές καλύψεις αφορούν σε φωτιά και σεισμό, όμως ασφαλίζοντας το σπίτι κατά παντός κινδύνου η διαφορά στο κόστος είναι πολύ μικρή και η κάλυψη του ολοκληρωτική.
    3. Το μυστικό του συμβολαίου είναι να περιέχει τον όρο για ανακατασκευή σε αξία αντικατάστασης, για να μπορεί το σπίτι να είναι πάντα σωστά ασφαλισμένο.
    4. Ισχύει και εδώ η ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας, αρκεί να περιέχεται μέσα στο συμβόλαιο ο ειδικός όρος για την δανείστρια τράπεζα. Αυτό το ζητά ο λήπτης της ασφάλισης κατά τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα