Μεσοθεραπεία είναι η χορήγηση στο βάθος του δέρματος (εκεί όπου οι κρέμες αδυνατούν να φθάσουν) διαφόρων ουσιών, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ κ.ά., απαραίτητων για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μεσοθεραπείας:

1. Προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ και χεριών, για την αποκατάσταση της λάμψης και της ελαστικότητας του δέρματος, για σύσφιγξη, απομάκρυνση καφέ λεκέδων κ.ά.

2. Του σώματος, που αφορά στο τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση του δέρματος, με πολύ καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τη μέθοδο LPG Endermologie.

Oι μέθοδοι εφαρμογής είναι πολλές, ενέσιμες και μη ενέσιμες.

  • Οι ενέσιμες γίνονται με τους παρακάτω τρόπους: α) μέσω μικρών πολλών ενέσεων στο δέρμα (αφού προηγηθεί αναισθησία με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας) ή β) με τη χρήση ενός ρόλερ (δίσκος που φέρει στην επιφάνειά του πολλές μικροσκοπικές βελόνες), με το οποίο γίνονται πολλά περάσματα στο δέρμα και, μέσα από τις χιλιάδες μικροσκοπικές τρυπούλες που δημιουργούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο, απορροφάται όλο το υλικό στο βάθος του δέρματος.
  • Στις μη ενέσιμες μεθόδους το υλικό απλώνεται στο δέρμα και η διείσδυσή του επιτυγχάνεται μέσω ηλεκτροπόρωσης.

Μια ιδιαίτερη μορφή μεσοθεραπείας είναι εκείνη που βασίζεται στη χρήση αιμοπεταλίων από το αίμα της ιδίας της ασθενούς (αυτόλογη), με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η συχνότητα των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται πάντα από το μέγεθος του υπάρχοντος προβλήματος.

LPG Endermologie

Η κορυφαία τεχνολογία LPG Endermologie δρα εκεί όπου σταματά η δίαιτα και η γυμναστική, ολοκληρώνοντας το έργο τους. Επιτυγχάνει με 100% φυσικό τρόπο, μέσω μηχανικής διέγερσης των κυττάρων, την εξάλειψη της υφής «φλοιού πορτοκαλιού» της κυτταρίτιδας, τη σύσφιγξη του δέρματος και τη μείωση αποθεμάτων λίπους.

Συνδυάζοντας την αναρρόφηση με το μηχανικό μασάζ (που ακολουθεί συγκεκριμένες γραμμές του σώματος) αυξάνει την αιματική και τη λεμφική ροή στους ιστούς, βελτιώνοντας την οξυγόνωσή τους και την αποβολή λιπαρών οξέων. Συνεπεία αυτών γίνεται ανακατανομή του λίπους και σμίκρυνση των λιποκυττάρων.

Η τεχνολογία εφαρμόζεται με επιτυχία και στο πρόσωπο, επιτυγχάνοντας ένα ομοιόμορφο lifting, μειώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια καθώς και τους μαύρους κύκλους. Επίσης, ελαττώνει σημαντικά το λίπος στο προγούλι. Χρειάζονται συνήθως 2-3 συνεδρίες την εβδομάδα και ο συνολικός αριθμός τους εξατομικεύεται.

Πηγές:
Λάουρα Μανέ, Δερματολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας και Αντιγήρανσης DoCare ΜΗΤΕΡΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης