Τι είναι το Ρέικι;

To Ρέικι είναι μια απλή, ευχάριστη και φυσική θεραπευτική τεχνική που στηρίζεται στη μετάδοση ζωτικής ενέργειας μέσω του απαλού αγγίγματος των χεριών πάνω στο σώμα. Είναι ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας, καθαρισμού και ενδυνάμωσης για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου.

Aνακαλύφθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας το 1926 από τον Μικάο Ουσούι και μετά τη δεκαετία του εβδομήντα άρχισε να διδάσκεται εντατικά στη δύση. Εξαπλώθηκε πολύ σύντομα λόγω της απλότητας και της αποτελεσματικότητάς του.

Στα ιαπωνικά 'Ρέι' σημαίνει 'Συμπαντικό ή Πνευματικό' και 'Κι' σημαίνει 'ζωτική ενέργεια'. Ρέικι σημαίνει 'Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια'. Σήμερα το Ρέικι εξασκείται και διδάσκεται σε όλες τις πόλεις, όλων των χωρών του κόσμου.

Η εκμάθησή του περιλαμβάνει τρία στάδια (τρεις βαθμούς) στα οποία το άτομο αποκτά ή μάλλον 'αφυπνίζει' την έμφυτη και φυσική ικανότητα να δίνει ενέργεια με τις παλάμες του.

Σε κάθε επίπεδο εκμάθησης, η ενέργεια του ατόμου δυναμώνει και γίνεται πιο έντονη. Το άτομο μπορεί να βιώνει την ενέργεια της ζωής σαν ζεστασιά ή κάψιμο, σαν μυρμήγκιασμα, ηλεκτρισμό, δόνηση, κύμα ή ροή, αέρα ή κρύο.

Το άγγιγμα του Ρέικι δίνει βαθιά ηρεμία, χαλάρωση και γαλήνη και βελτιώνει τη διάθεση και την άμυνα του οργανισμού. Επίσης επιφέρει ήπια αποτοξίνωση και ψυχοσωματικό καθαρισμό.

Το Ρέικι είναι πολύ δημοφιλές και έχουν γίνει αρκετές ιατρικές και επιστημονικές μελέτες και έρευνες που επιβεβαιώνουν τη δράση και τα αποτελέσματά του. Δεν στηρίζεται στην αυθυποβολή ή στην πίστη και οποιοσδήποτε μπορεί να το μάθει χωρίς καμία ιδιαίτερη ικανότητα ή εξάσκηση.

Δεν έχει κανόνες και πολλοί άνθρωποι το βιώνουν σαν ενέργεια αγάπης. Η εσωτερική του αρμονία μπορεί να στηρίξει κάθε είδους πρόβλημα. Παρόλα αυτά, το Ρέικι δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση ιατρική ή ψυχολογική διάγνωση και θεραπεία.

Είναι συμπληρωματικό αλλά είναι και ολιστικό: αφορά την ολότητα της ύπαρξής μας: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου και πνεύμα. Μια συνεδρία Ρέικι, η οποία γίνεται πάνω από τα ρούχα του ατόμου και διαρκεί περίπου μια ώρα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική και μπορεί να επιδράσει θετικά σε μικρά προβλήματα, δυσφορίες και πόνους.

Το Ρέικι δεν έχει καμία παρενέργεια και είναι ασφαλές για όλους. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η ζωτική ενέργεια δρα θετικά σε παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένους, υγιείς και ασθενείς, αλλά ακόμα και στα ζώα και στα φυτά!

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως το Ρέικι δεν έχει καμία σχέση με το χώρο θρησκείας και το εξασκούν άτομα όλων των ιδεολογιών, των φιλοσοφιών και των πίστεων, ακόμα και επιστήμονες, ψυχολόγοι και γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές της Αμερικής και της Ευρώπης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία