Μια χρόνια αναπηρία, είτε πρόκειται για ακρωτηριασμό είτε για παρα /τετραπληγία από κάκωση νωτιαίου μυελού, μπορεί να περιπλέκει την ερωτική ζωή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει την ερωτική διάθεση! Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν, η βιβλιογραφία, οι ομάδες υποστήριξης και τα προϊόντα που ήταν διαθέσιμα στους ανθρώπους με αναπηρία, ήταν περιορισμένα, λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων και της ανεπαρκούς ενημέρωσης από τους ειδικούς.

Σήμερα όμως, που ο ιατρικός κόσμος έχει πια αποβάλλει τις αγκυλώσεις του σχετικά με τη σεξουαλικότητα της ζωής υπό συνθήκες αναπηρίας, η παλιά πλάνη εξαλείφεται, και οι άνθρωποι με αναπηρία ενθαρρύνονται στην αναζήτηση τρόπων ικανοποίησης στη σεξουαλική τους ζωή.

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στο εμπόριο που μπορούν να διευκολύνουν την ερωτική πράξη και να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση. Ορισμένα από αυτά υποστηρίζουν τις διαφορετικές θέσεις του σώματος και προσφέρουν τη δυνατότητα για άνετο και ασφαλές σεξ!

The Thigh Sling

Ο ιμάντας μηρών (thigh sling) αποτελείται από δέρμα, για μεγαλύτερη αντοχή, και μπορεί να διπλώνεται, ώστε να είναι εύκολη η αποθήκευσή του. Ο ιμάντας τοποθετείται γύρω από το λαιμό και στα άκρα του φέρει προσαρμόσιμους δερμάτινους δακτυλίους που δένονται γύρω από τους μηρούς.

Αυτό βοηθά τον χρηστη να διατηρεί μια όρθια στάση κορμού, με τους μηρούς σε σχετική διάσταση, για πιο εύκολη διείσδυση. Με προσεχτική τοποθέτηση των άκρων για καλύτερη ισορροπία, ο ιμάντας μηρών δεν απαιτεί παρά ελάχιστο κινητικό έλεγχο για να έχετε μια ευχάριστη ερωτική συνεύρεση.

Intimate Rider

Πρόκειται για μια λικνίζουσα καρέκλα, με την οποία, με ελάχιστη προσπάθεια του κορμού, μπορεί εύκολα να επιτευχθεί ώθηση της λεκάνης. Ο «αναβάτης» (intimate rider) σχεδιάστηκε από έναν τετραπληγικό (με κάκωση νωτιαίου μυελού Α6-Α7), αλλά η χρήση του συστήνεται και για ανθρώπους με αρθρίτιδα, πόνους στην πλάτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ακρωτηριασμό, εγκεφαλική παράλυση, καθώς επίσης και για άτομα με κακώσεις νωτιαίου μυελού.

Ωστόσο, προτείνεται για όσους διαθέτουν έστω μέτρια ισορροπία κορμού και μπορούν να κάνουν μεταφορές του σώματός τους. Το βοήθημα αυτό είναι σχετικά χαμηλό, κοντά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να κάνει εφικτές πολλές ερωτικές στάσεις, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με εξαρτήματα όπως ιμάντες και ειδικά υποστηρικτικά μαξιλάρια-σφήνες.

Ο «αναβάτης» είναι μια πολύ ασφαλής εναλλακτική λύση αντί για τους διάφορους ιμάντες ταλάντωσης που μπορεί να μην είναι πάντα σταθεροί ή ασφαλείς.

Liberator Shapes

Πρόκειται για ειδικά πολυγωνικά ή κυλινδρικά μαξιλάρια, που είτε χρησιμοποιούνται ως σφήνα στο επίπεδο της λεκάνης (ανάσκελα ή μπρούμυτα) είτε για λίκνισμα του σώματος. Συνήθως τοποθετούνται για να διατηρείται η σταθερότητα του σώματος σε μια επιθυμητή θέση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να διευκολύνουν την κίνηση και την ταλάντωση κατά την ερωτική επαφή.

Τα σχήματα και οι διαστάσεις τους ποικίλουν, με πιο κοινό αυτό της μορφής σφήνας. Κάποια άλλα σχέδια, όπως το «μισοφέγγαρο», το σχήμα «φασολιού» και η «διπλή καμπούρα καμήλας», είναι επίσης πολύ εύχρηστα για να πειραματιστεί κανείς με νέες στάσεις!

The Body Bouncer

Το body bouncer, όπως ακριβώς και ο «αναβάτης» (intimate rider), επιτρέπει σε ένα άτομο με αναπηρία να επιτύχει μεγαλύτερη κινητικότητα κατά τη διάρκεια της επαφής, ενώ άλλα βοηθήματα χρησιμοποιούνται απλώς για να βοηθήσουν στη διατήρηση μια δεδομένης ερωτικής στάσης.

Το body bouncer βασίζεται στη χρήση ενός καθίσματος που ενεργοποιείται με ελαφριά αναπήδηση, με τη βοήθεια σούστας. Με την ορμή που προκαλείται από ελάχιστη μετατόπιση ή αναπήδηση, ο καθισμένος σύντροφος μπορεί να επιτύχει άνετα 8-9″ ώθησης.

Το body bouncer επιτρέπει στον χρήστη να έχει δυναμικότερο σεξουαλικό ρόλο, ξεπερνώντας τη νοοτροπία πως οι εραστές με αναπηρία έχουν μόνο παθητικό ρόλο.

The Love Bumper

Το love bumper είναι μια διαφορετική εκδοχή των Liberator Shapes που αναφέρονται πιο πάνω. Αν και υπάρχει διαθέσιμο σε λιγότερα σχέδια, διαθέτει ένα βολικό άνοιγμα που διευκολύνει τη χρήση δονητή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή της αυτο-ικανοποίησης.

Όπως σε κάθε ερωτικό βοήθημα, η επιλογή του κατάλληλου σχήματος εξαρτάται από τον βαθμό αναπηρίας και λειτουργικότητας των συντρόφων, και από την ειλικρινή συζήτηση μεταξύ τους.

Η αγορά σήμερα προσφέρει μεγάλη γκάμα σεξουαλικών βοηθημάτων, που καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών εραστών. Στην περίπτωση που η αναπηρία σας είναι πολύ περιοριστική, θα χρειαστεί ίσως να πειραματιστείτε λίγο περισσότερο, αλλά να θυμάστε ότι η λύση βρίσκεται σίγουρα κάπου εκεί έξω!