Η υπερβολική κούραση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά. Το άγχος, η δουλειά, τα καθημερινά τρεξίματα για να προλάβουμε όλες τις υποχρεώσεις μας… Τι συμβαίνει όμως αν αυτή η κούραση επιμένει, και εμείς νιώθουμε όλο και πιο αδύναμοι; Ίσως η υπερκόπωσή μας να οφείλεται σε λόγους ιατρικούς…

Άγχος

Αν το άγχος σας δεν είναι σποραδικό, αλλά πάσχετε από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε συνεχώς ότι δεν έχετε καθόλου ενέργεια στο σώμα σας. Άλλες διαταραχές άγχους που το προκαλούν αυτό είναι η αγοραφοβία, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αλλά και οι κρίσεις πανικού.

Λοιμώδης μονοπυρήνωση

Αυτή η ασθένεια, που μεταδίδεται με το σάλιο, εμφανίζει συμπτώματα όπως πρησμένους αδένες στον λαιμό, υψηλό πυρετό, και πάρα πολύ έντονη κούραση. Τα συμπτώματά της υποχωρούν μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες, αλλά η κούραση μπορεί να επιμείνει για καιρό. Οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε λίγη ελαφριά γυμναστική μόλις υποχωρήσουν τα σοβαρά συμπτώματα, ώστε να επανέλθει η δύναμη στους μύες σας.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Ο ύπνος για όσους πάσχουν από αυτό το σύνδρομο είναι δύσκολη υπόθεση. Και όσο χειρότερος είναι ο ύπνος, τόσο αυξημένα είναι τα επίπεδα κούρασης, αλλά και οι τραγικές συνέπειες. Μιλήστε με τον γιατρό σας, ώστε να βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε την ασθένεια.

Υποθυρεοειδισμός

Αυτό συμβαίνει όταν ο οργανισμός παράγει πολύ λίγη θυροξίνη, προκαλώντας αύξηση βάρους, μυϊκούς πόνους αλλά και έντονη κούραση.

Αποφρακτική άπνοια ύπνου

Άλλη μια πάθηση που επιδρά με πολύ άσχημο τρόπο στον ύπνο, φέρνοντας μαζί της πολύ κακές συνέπειες. Η πάθηση αυτή επιδεινώνεται αν είστε υπέρβαροι, αν πίνετε αλκοόλ και αν καπνίζετε, συνεπώς μια καλή αρχή είναι να κόψετε αυτές τις κακές συνήθειες και να ξεκινήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

Αναιμία

Αυτή η πάθηση προκαλείται από την έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό. Ο σίδηρος είναι αναγκαίος, καθώς μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα. Μερικά συμπτώματα της αναιμίας είναι η κούραση, η δύσπνοια, τα φτερουγίσματα της καρδιάς, αλλά και χλωμό χρώμα δέρματος.

Κοιλιοκάκη

Η πάθηση αυτή που προκαλεί την έντονη αντίδραση του οργανισμού στην κατανάλωση γλουτένης. Συμπτώματα, εκτός από την κούραση, είναι η διάρροια, η αναιμία και η απώλεια βάρους. Οι γιατροί μπορούν να την διαγνώσουν σχετικά εύκολα μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

Διαβήτης

Ο διαβήτης, η ύπαρξη πολύ μεγαλύτερων από το φυσιολογικό επιπέδων σακχάρου στο αίμα, έχει ως σύμπτωμα την σωματική κόπωση, όπως και την υπερβολική δίψα, αλλά και την συχνοουρία.

Κατάθλιψη

Ένα από τα χειρότερα και πιο εξαντλητικά σωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η σωματική κόπωση, καθώς ο ασθενής δυσκολεύεται να κοιμηθεί, αλλά βιώνει και πολύ υψηλά επίπεδα στρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας