Υψηλά είναι τα ποσοστά του ενήλικου πληθυσμού που έχουν κάποιου είδους φλεβική διαταραχή. Συγκεκριμένα, στις γυναίκες το ποσοστό αγγίζει το 50% και στους άνδρες το 30%.

Φλεβική διαταραχή είναι η δυσλειτουργία των φλεβών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την επιστροφή του αίματος πίσω στη καρδιά. Όταν οι φλέβες δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, το αίμα λιμνάζει στο εσωτερικό τους προκαλώντας διόγκωση.

Οι ευρυαγγείες αποτελούν ένδειξη φλεβικής ανεπάρκειας πρώτου βαθμού. Στο στάδιο αυτό γίνονται ορατές οι διατεταμένες φλέβες στην επιφάνεια του δέρματος, λόγω της συσσώρευσης του αίματος. Εντοπίζονται κυρίως στην επιφάνεια του μηρού, της κνήμης και γύρω από το γόνατο. Πέραν του αισθητικού προβλήματος που προκαλούν οι ευρυαγγείες, (δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα πολλών γυναικών -κατά κύριο λόγο-), είναι πιθανό να συνοδεύονται από την παρουσία κιρσών ή να εξελιχθούν σε κιρσούς.

Παράγοντες κινδύνου εμφάνισης φλεβικής ανεπάρκειας:

  • Κληρονομικότητα
  • Παχυσαρκία
  • Πολύωρη ορθοστασία
  • Εγκυμοσύνη
  • Ηλικία (κυρίως σε άτομα άνω των 50 ετών)
  • Λήψη ορμονών και αντισυλληπτικών
  • Χρόνια δυσκοιλιότητα
  • Χρόνια άρση βάρους

Τα συμπτώματα είναι συνήθως αίσθημα βάρους και καύσου στα άκρα, κνησμός, μούδιασμα, πόνος και οίδημα. Πιο έντονη γίνεται η εμφάνιση των συμπτωμάτων τις βραδινές ώρες, ενώ το πρωί οι ασθενείς συνήθως αισθάνονται καλύτερα.

Έξαρση των συμπτωμάτων παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες με την άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, οι ασθενείς παραπονιούνται για κράμπες και αίσθημα πόνου ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει η αντιμετώπιση να αρχίζει έγκαιρα, ώστε να αποφεύγεται η επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή έχουν προστατευτική δράση για τη λειτουργία των αγγείων. Είναι φυσικά συστατικά που εντοπίζονται σε φρούτα, λαχανικά και βότανα, αποτελώντας ισχυρούς αντιοξειδωτικούς και θεραπευτικούς παράγοντες. Προστατεύουν τη δομή των τριχοειδών αγγείων και μειώνουν τη διαπερατότητά τους, ενισχύοντας τη λειτουργία τους.

Τι είναι το Troxiven Retard;

Ένας ισορροπημένος συνδυασμός 3 βιοφλαβονοειδών και φυλλικού οξέος. Τα βιοφλαβονοειδή που εμπεριέχονται στη σύστασή του είναι η Διοσμίνη, η Εσπεριδίνη και η Τροξερουτίνη, που σε συνδυασμό με το φυλλικό οξύ συμβάλλουν στην επαρκή λειτουργικότητα, στον τόνο του τριχοειδούς / φλεβικού συστήματος και στην φυσιολογική ροή του αίματος.

Πιο αναλυτικά για τα βιοφλαβονοειδή

Διοσμίνη

Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και παράλληλα συμβάλλει στην απορρόφηση της βιταμίνης C, με σημαντική δράση για τη λειτουργία και τη δομή των αγγείων, μιας και συμμετέχει στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Εσπεριδίνη

Συμβάλλει στη διατήρηση της ακεραιότητας και της φυσιολογικής διαπερατότητας του τοιχώματος των τριχοειδών. Επιπλέον, ρυθμίζει τη φυσιολογική ροή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Τροξερουτίνη

Βοηθάει την εύρυθμη λειτουργία του φλεβικού τόνου, μειώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων και αντιμετωπίζει το οίδημα. Παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβου.

Τα βιοφλαβονοειδή είναι απολύτως ασφαλή και δεν έχουν τοξική δράση.

Μπορείτε να βρείτε το Troxiven Retard εδώ.



Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια