Αν έχετε πάρει διαζύγιο ή τερματίσατε μια μακροχρόνια σχέση, συγγενείς και φίλοι μπορεί να σας ενθαρρύνουν να αρχίσετε σύντομα τα ραντεβού. Ωστόσο πότε θα ξέρετε αν είστε έτοιμοι για νέα σχέση;

Η Judith Sills, ψυχολόγος από τη Φιλαδέλφεια, δήλωσε ότι αυτό ποικίλλει ευρέως από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο καθένας τελειώνει μια σχέση πενθώντας τη συναισθηματική επένδυση. Για ορισμένους ανθρώπους αυτό συμβαίνει πριν μετακομίσουν. Άλλοι είναι ακόμα συναισθηματικά ‘’παντρεμένοι’’ ακόμα και όταν το διαζύγιο είναι οριστικό.

Η D.R. άρχισε να βγαίνει ραντεβού ενώ περίμενε τα χαρτιά του διαζυγίου της. ‘’Βοήθησε επειδή είδα πώς έμοιαζε το φυσιολογικό’’, δήλωσε. ‘’Είδα επίσης ότι ο πρώην μου δεν ήταν ο μόνος που ήθελε να είναι με εμένα. Ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή μου.’’

Η C.B. χρειάστηκε χρόνο να μείνει μόνη για να γιατρευτεί πριν αναζητήσει νέα σχέση. ‘’Ο γάμος μου έχει πεθάνει. Χρειάζομαι να πενθήσω την απώλεια’’, δήλωσε. Για να προχωρήσω μπροστά έπρεπε να είμαι ολόκληρη συναισθηματικά, οικονομικά, ψυχικά και πνευματικά. Όταν ολοκλήρωσα ορισμένους στόχους ήξερα ότι ήταν ώρα.’’

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί να σκεφτείτε πριν αρχίσετε τα ραντεβού.

Αφεθείτε στα συναισθήματα σας- όχι στο ημερολόγιο

Ορισμένοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να βγουν ραντεβού μετά από 2 μήνες. Άλλοι μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Μη βιάζεστε. Είναι σημαντικό να νιώσετε τα συναισθήματα που συνδέονται με το διαζύγιο.

Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να σκεφτεί, λίγο χρόνο να πενθήσει μια ευκαιρία να βρει κάτι άλλο.

Ο πρώην

Αν ακόμα σκέφτεστε τι κάνει ή ποια βλέπει ο πρώην σας είστε πολύ απασχολημένοι ώστε να ξεκινήσετε μια υγιή σχέση.

Ο Edward M. Tauber, σύμβουλος διαζυγίων στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι βγαίνουν ραντεβού- ακόμα και παντρεύονται -για να αποδείξουν κάτι στον πρώην. Δεν θα βγαίνατε με κάποιον που ακόμα έχει συναισθήματα για τον πρώην, οπότε γιατί να το προσφέρετε σε κάποιον άλλο;

Είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες

Αν ήσασταν σε σχέση για μεγάλο διάστημα, η ιδέα να αρχίσετε μια νέα σχέση μπορεί να σας φαίνεται τρομακτική. Αν πρόσφατα προσπαθήσατε άλλες δραστηριότητες που σας βγάζουν από την οικεία ζώνη σας μπορεί ενδεχομένως να είστε έτοιμοι να βγείτε ραντεβού.

‘Εχετε κάνει κάτι που αποτελεί θετικό βήμα στη ζωή σας- ένα νέο φίλο, ένα νέο άθλημα, ένα νέο κούρεμα; ρωτά η Sills. Ανοίξτε την καρδιά σας σε νέες σχέσεις όταν είστε αρκετά ανθεκτικοί στο να αντέξετε τα αρνητικά των ραντεβού ώστε να πάρετε τα θετικά.

Δεχτείτε τον εαυτό σας ως άτομο

Η ταυτότητά σας δεν έχει καθόλου να κάνει με τα ραντεβού σας. Αντί να ξεκινήσετε νέα σχέση για να αποφύγετε να είστε μόνοι δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να εξερευνήσει τη ζωή με τους όρους σας.

Δεν μπορείτε να γιατρευτείτε αν δεν μείνετε μόνοι, δήλωσε ο Tauber. Πρέπει να βρείτε αδέσμευτους φίλους για να έχετε κοινωνική ζωή μαζί τους.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη