Τι είναι εκείνο που ωθεί έναν άνδρα και μια γυναίκα στην απιστία; Επιστήμονες θεωρούν ότι όσοι οι άνδρες φοβούνται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σεξ, τείνουν περισσότερο στην απιστία, από ό,τι άλλοι.

Στις γυναίκες αντίθετα, ο λόγος απιστίας είναι το ανικανοποίητο στη σχέση τους. Υπάρχουν και κάποιες ερμηνείες που θεωρούν, ότι το άγχος της μη εκπλήρωσης των συζυγικών καθηκόντων σε μια σχέση, ωθεί τους άνδρες στο κρεβάτι μιας άλλης γυναίκας με τη σκέψη ότι ίσως να τους θέλγει περισσότερο στο σεξ, αλλά και με την παρηγοριά ότι ακόμη κι αν δεν μπορέσουν, δεν πειράζει, αφού δεν πρόκειται να την ξαναδούν.

Μελέτες δείχνουν, ότι η απιστία ευνοείται από διάφορους παράγοντες. Στο επίκεντρο είναι η προσωπικότητα του ανθρώπου, άνδρα ή γυναίκας, η ποιότητα της σχέσης και οι σεξουαλικές συνήθειες – πολύ σπάνια πάντως δημογραφικοί παράγοντες. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες όπως : η έλλειψη επικοινωνίας, η σεξουαλική στέρηση, η ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση, η έλλειψη ικανοποίησης, είναι σύμφωνα με άλλους επιστήμονες μερικοί ακόμα λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην απιστία και τα δύο φύλα.

Και όπως υπάρχουν πολλές αιτίες για την απιστία, εξίσου πολλές είναι και οι επιλογές των ανθρώπων απέναντί της. Για κάποιους είναι κάτι το συνηθισμένο. Άλλοι πάλι τη χαρακτηρίζουν ως κάτι το ανεπίτρεπτο για τους άλλους, αλλά επιθυμητό για τους ίδιους, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι είναι μία υπόθεση που δεν τους αφορά μέχρις ότου βρεθεί κάτι μπροστά τους...

Φυσικά, υπάρχει και η καθημερινότητα. Αυτή που φέρνει γνωριμίες με νέους ανθρώπους, αλλά και που θέτει σε δοκιμασία τις ανθρώπινες σχέσεις. Η σταδιακή απομυθοποίηση του συντρόφου, αλλά και η αλλαγή της διάθεσης του κάθε ανθρώπου, τόσο σε σχέση με τον εαυτό του όσο και με τον σύντροφό του, αλλά και την ίδια τη σχέση, είναι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανθρώπινη φύση είναι πολύπλοκη και για αυτό οι ανθρώπινες σχέσεις τις περισσότερες φορές διαψεύδουν, όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος καθημερινά διαπιστώνει ότι κάθε καινούργια μέρα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις...

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία