Φάτε ένα κομμάτι σοκολάτα

Γλυκιά, πλούσια, με γεύση που παραμένει, λίγα πράγματα δείχνουν τόσο δελεαστικά όσο η σκούρα σοκολάτα.
Μπορείτε να τρώτε λίγα γραμμάρια σκούρα σοκολάτα καθημερινά, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, αυξημένη ροή αίματος και βελτιωμένη ‘’καλή’’ χοληστερόλη.

Αρωματίστε το δωμάτιο με λεβάντα

Σύμφωνα με έρευνες, η αρωματοθεραπεία μάς ωφελεί. Μπορεί ενδεχομένως να μην παρέχει όλα τα οφέλη στην υγεία που ορισμένοι παρασκευαστές ελαίων θέλουν να πιστέψετε, αλλά έρευνες δείχνουν ότι το να αναπνέετε τέτοιες μυρωδιές μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας. Ασχοληθείτε επομένως με αρωματοθεραπεία. Ψεκάστε το μαξιλάρι σας με νερό αρωματισμένο με λεβάντα και… όνειρα γλυκά!

Φιληθείτε

Γυρνάτε αργά στο σπίτι από τη δουλειά, λέτε ‘’γεια’’ στον σύντροφό σας, πηγαίνετε το παιδί στα μαθήματα…Περιμένετε ένα λεπτό! Δώστε στον σύντροφό σας ένα μεγάλο φιλί. Το φιλί μειώνει το στρες, ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει το μεταξύ σας δέσιμο.

Φάτε φρέσκο τόνο

Ο τόνος δεν θα ευχαριστήσει μόνο τη γεύση σας αλλά θα δώσει στον οργανισμό σας ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς και την αποθήκευση ενέργειας.

Κάντε μανικιούρ

Τα χέρια σας πετούν πάνω από το πληκτρολόγιο, χρησιμοποιούν καρφιά και σφυριά, αγκαλιάζουν, απολεπίζουν, βουρτσίζουν…Χαρίστε τους λοιπόν, ένα μανικιούρ! Όπως και το μασάζ, αφορά την επαφή με κάποιον άλλον άνθρωπο μέσω του αγγίγματος και σας δημιουργεί την αίσθηση του κανακέματος, ενώ μπορεί να βελτιώσει και την αυτοεκτίμηση.

Δείτε μια κωμική ταινία

Γελάστε- είναι καλό για εσάς. Έρευνες δείχνουν ότι ένα καλό γέλιο με την καρδιά σας, σάς απαλλάσσει από το στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας, βελτιώνει το κυκλοφορικό και σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να διατηρούνται χαμηλά τα σάκχαρα καθώς και την πέψη.
Η προσμονή του γέλιου φαίνεται να μειώνει το στρες.

Ετοιμάστε την τσαγιέρα

Έρευνα δείχνει ότι όσοι πίνουν 4 φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα για 6 εβδομάδες απελευθερώνουν λιγότερες ορμόνες του στρες μετά από αγχωτική δουλειά σε σχέση με όσους πίνουν φρουτοποτό με καφεΐνη.
Το πράσινο τσάι έχει παρόμοια οφέλη. Βράστε νερό, ετοιμάστε τα αγαπημένα σας φλιτζάνια και πιείτε σήμερα το αγαπημένο σας τσάι.

Σεξ

Είχατε σύσκεψη στο γραφείο, ανταποκριθήκατε σε προθεσμίες και μετά τη δουλειά νιώθετε ότι θα καταρρεύσετε; Ξεχάστε την τηλεόραση ή την προετοιμασία φαγητού. Αντ’ αυτού επιλέξτε το σεξ, για να ανακουφιστείτε από το στρες. Ερευνητές δείχνουν ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ αυξάνει και την αυτοεκτίμηση. Αποτελεί τον τέλειο τρόπο να κλείσει μια στρεσογόνος ημέρα.

Προτιμήστε ένα μασάζ

Το μασάζ αποτελεί πολυτέλεια που είναι καλή για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Όταν κάνετε μασάζ, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες.
Το μασάζ μειώνει τις ορμόνες του στρες, το άγχος και αυξάνει την ανοσία. Με αυτό αφήνετε έξω το χάος που σας περιβάλλει και επιτρέπετε στην ευεξία να μπει στη μέρα σας.

Κάντε στρέτσιγκ

Η μέρα έφυγε και χάσατε την άσκηση. Μην ανησυχείτε. Ενώ βλέπετε την αγαπημένη σας εκπομπή στην τηλεόραση μετά τη δουλειά δώστε ‘’ώθηση’’ στο σώμα σας με στρέτσιγκ. Δεν θα σας βοηθήσει μόνο στη χαλάρωση των κουρασμένων μυών και στην αύξηση της ευλυγισίας αλλά θα βελτιώσει το εύρος των κινήσεών σας και την κυκλοφορία, ενώ θα ανακουφίσει από το στρες. Κρατήστε κάθε στάση για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αισθανθείτε την ανακούφιση.

Βγείτε στη φύση

Θέλετε να ενισχύσετε τη γαλήνη σας και να κάνετε ενδοσκόπηση; Βγείτε έξω. ‘Ισως είναι τα πρώτα πουλιά που έρχονται την άνοιξη, τα πρώτα φύλλα που πέφτουν το φθινόπωρο ή το πρώτο χιόνι αυτό που θα σας χαλαρώσει. Ελάτε σε επαφή με τη φύση και τη γειτονιά σας. Αυτό σας επιτρέπει να είστε συνδεδεμένοι με κάτι μεγαλύτερο δίνοντάς σας την αίσθηση γαλήνης και ευεξίας.

Τηλεφωνήστε σε έναν καλό φίλο

Οι καλοί φίλοι είναι ωφέλιμοι για εσάς- είναι τόσο απλό. Είτε τους βλέπετε κάθε μέρα είτε πότε- πότε ενισχύουν την αίσθηση του να ανήκει κάπου κάποιος, την αίσθηση του σκοπού και την αυτοεκτίμηση. Η φιλία, σας κρατά σε καλή ψυχική κατάσταση. Αρπάξτε το τηλέφωνο, θρονιαστείτε στον καναπέ και τηλεφωνήστε στον καλύτερό σας φίλο.

Κοιμηθείτε

Μεταξύ μιας γεμάτης ημέρας στη δουλειά, της άσκησης και άλλων ασχολιών ποιος έχει χρόνο να κοιμηθεί καλά τη νύχτα; Ο καλός νυχτερινός ύπνος δεν είναι μόνο σημαντικός για την απομάκρυνση της κούρασης αλλά βοηθά τη μάθηση και τις αναμνήσεις. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7- 8 ώρες κάθε νύχτα. Επομένως, αναπαυθείτε σήμερα-θα αγαπήσετε τον εαυτό σας για αυτό.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management