Τελικά οι γυναίκες είναι το ...ισχυρό φύλο. Οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από στατιστικές. Στην Ευρώπη ο μέσος όρος ζωής είναι 76 χρόνια για τους άνδρες και 82 για τις γυναίκες. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν ότι οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα τις φουρτούνες της ζωής.

Συγκεκριμένα, είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα από τους άνδρες περιπτώσεις ασθενειών, σωματικής αδυναμίας λόγω γήρανσης, αλλά και ενδεχόμενη απώλεια του συντρόφου τους.

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες είναι πιο γκρινιάρηδες από τις γυναίκες και παραπονιούνται πιο εύκολα με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων ασθένειας.

Η φήμη του άνδρα ως εκπροσώπου του ισχυρού φύλου διαψεύδεται και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Κάτι παραπάνω από έναν στους δύο πιστεύει ότι οι άνδρες που πάσχουν από βαριές ασθένειες εγκαταλείπουν τη «μάχη» της ανάρρωσης νωρίτερα από αντίστοιχες περιπτώσεις γυναικών.

Ίδια είναι η εικόνα και στο πεδίο της γήρανσης. Περίπου οι μισοί ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι σε θέση να διαχειριστούν με αποτελεσματικότερο τρόπο την ιδέα και το γεγονός ότι γερνούν, καθώς και τη συνεπακόλουθη επιδείνωση της σωματικής τους κατάστασης.

Αξιοσημείωτες είναι, τέλος, και οι απόψεις που αφορούν την αντιμετώπιση ενδεχόμενου θανάτου του συντρόφου. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι κατά κανόνα πιο «ανθεκτικές», επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ψυχική ισορροπία από τους εκπροσώπους του λεγόμενου «ισχυρού φύλου».

Επίσης έρευνες έχουν αποκαλύψει πως σε ό,τι αφορά τις ασθένειες, οι γυναίκες είναι πολύ πιο… ισχυρές από τους άνδρες. Όπως φαίνεται, η φύση τις έχει προικίσει με ανώτερο ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τις ικανές να αντιμετωπίζουν μικροβιακούς (και όχι μόνο) εχθρούς που συχνά βγάζουν τους άνδρες νοκ άουτ. Για παράδειγμα, οι γυναίκες είναι γενετικώς προγραμματισμένες να εμφανίζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις λοιμώξεις και στον καρκίνο, ενώ διαθέτουν επίσης και ένα εφεδρικό σύστημα για την αντιμετώπιση ασθενειών.

Τέλος, υπάρχουν πλέον επαρκή επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθεί ότι ουσιαστικά οι άνδρες είναι βιολογικά πιο «αναλώσιμοι» από τις γυναίκες, επειδή τα κύτταρα του σώματός τους δεν είναι προγραμματισμένα να διαρκούν τόσο όσο των γυναικών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία