Στο μέσο άντρα, το πέος είναι συνειδητά ή υποσυνείδητα ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο. Σε μικρή ηλικία το ανακαλύπτει και ενθουσιάζεται. Ωστόσο, μια αμφιβολία μπαίνει στο μυαλό του. Μήπως το δικό μου είναι μικρό; αναρωτιέται.

Συνεχίζει τη ζωή του λίγο ανήσυχος για το μέγεθος του πέους έχοντας πείσει τον εαυτό του ότι θα ήταν καλύτερα αν ήταν λίγο πιο μεγάλο.

Αν ανησυχείτε πραγματικά για το μέγεθος του πέους σας επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Τα τελευταία χρόνια έγινε κατανοητό ότι το μέσο μέγεθος ενός πέους δεν είναι τόσο μεγάλο όσο παλιότερα εκτιμάτο.

Για δεκαετίες, τα ιατρικά εγχειρίδια και άρθρα στον τύπο σημείωναν ότι το μήκος του γενικά είναι περίπου 16,5 εκατοστά.

Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι οι στατιστικές στις οποίες βασίστηκε ο όρος ‘’μέσο’’ μπορεί να είχαν σοβαρό ψεγάδι. Το νούμερο αρχικά υπολογιζόταν με βάση συλλογή μετρήσεων που οι άντρες έκαναν μόνοι τους, κάτι που είναι αναξιόπιστο.

Στις μέρες μας, επιστήμονες προσπάθησαν να αποκτήσουν πιο αξιόπιστα στοιχεία χρησιμοποιώντας εκπαιδευμένους ανθρώπους να κάνουν τις μετρήσεις στους άντρες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το μέσο πέος είναι σημαντικά πιο μικρό σε σχέση με αυτό που εκτιμάτο στο παρελθόν.

Η μέτρηση του πέους σε χαλάρωση δεν έχει νόημα, καθώς το μήκος και ο όγκος του επηρεάζονται από πρόσκαιρους παράγοντες όπως η θερμοκρασία στο περιβάλλον.

Σε φυσιολογικές θερμοκρασίες το μήκος ενός πέους σε χαλάρωση συνήθως είναι μεταξύ 8.5 και 10.5 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό NHS, το μέσο μήκος του πέους σε στύση είναι περίπου 14-16 εκατοστά.

Ένα πέος θεωρείται ασυνήθιστα μικρό αν το μήκος του σε στύση είναι μικρότερο από 7,6 εκατοστά.
Τα στοιχεία βασίστηκαν σε επισκόπηση 50 ερευνών σχετικά με το μέγεθος του πέους. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το 1942 και περιλαμβάνουν μετρήσεις 11.531 μορίων.

Το NHS επίσης προσφέρει tips για τη μέτρηση του πέους για όποιον είναι περίεργος. Θα πρέπει να μετρήσει όταν το πέος βρίσκεται σε στύση. Ξεκινήστε από τη βάση του πέους στην πλευρά που είναι πιο κοντά στην κοιλιά και μετρήστε μέχρι την κορυφή.

Δεν θα πρέπει να υποθέτουμε ότι ένας άντρας με μεγάλο πέος έχει πολύ μεγαλύτερο όταν αυτό είναι σε στύση. Παρομοίως, άντρας του οποίου το πέος φαίνεται μικροσκοπικό θα μπορούσε να εκπλήξει με μεγάλη στύση.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα