Διατροφή

Μουσακάς με κιμά γαλοπούλας και γιαούρτι

Μια παραλλαγή του 'κλασικού μουσακά', με κιμά από γαλοπούλα και γιαούρτι.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Γιαννιτσοπούλου Kάλλια
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Υλικά για 3 άτομα

1 κιλό μελιτζάνες αργείτικες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
250γρ άπαχος κιμάς γαλοπούλας
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλιά μαϊντανός
1 αυγό χτυπημένο
100 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν.

Παράλληλα, βράζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μη διαλυθούν). Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί απλώνετε τις μισές μελιτζάνες στη συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες. Ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και το απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες.

Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 200ο C για 35-40 λεπτά.

Aνά μερίδα: 420 θερμίδες και 11γρ λιπαρά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων