Η κακή διάθεση ξέρουμε ότι γιατρεύεται με τη γυμναστική, αλλά όταν έχουμε κακή διάθεση, μάλλον η άσκηση είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε. Ίσως θα προτιμούσαμε να κάτσουμε στον καναπέ και να δούμε ακόμα ένα επεισόδιο από την αγαπημένη μας σειρά.

Αυτές οι ασκήσεις όμως είναι και εύκολες, και ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ας δούμε ποιες είναι και γιατί αξίζει να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Περπάτημα

Είναι ό,τι πιο απλό, και επειδή δεν ασκεί ιδιαίτερη πίεση στις αρθρώσεις μας, ενδείκνυται σχεδόν για όλους. Ειδικότερα αν έχετε κάποιο μέρος με πράσινο κοντά στο σπίτι σας, η ευεργετική επίδραση μιας βόλτας στη διάθεση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Το περπάτημα είναι αερόβια άσκηση, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας, να έχετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και λειτουργία της καρδιάς.

Τάι-τσι

Το τάι-τσι είναι μια πρακτική που μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να δυναμώσετε τους μυς σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος χωρίς να ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις σας, αλλά έχει και καταγεγραμμένα οφέλη στη διάθεση και την ψυχική υγεία. Μπορεί να σας βοηθήσει με τα προβλήματα στην συγκέντρωση που είναι πολύ συχνό σύμπτωμα της κατάθλιψης και της αγχώδους διαταραχής.

Γιόγκα

Η γιόγκα είναι κάπως πιο πολύπλοκη στις κινήσεις της, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας σταματήσει από το να ξεκινήσετε. Πέρα από τη θεαματική βελτίωση που θα δείτε στην ευλυγισία σας και στην αίσθηση ισορροπίας σας, η γιόγκα τονώνει τους μυς και αντιμετωπίζει το στρες και τα συμπτώματα της κατάθλιψης με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Υπάρχουν αμέτρητα δωρεάν βίντεο με εισαγωγικές στάσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριοι, μέχρι να αποφασίσετε αν θα θέλατε να συνεχίσετε σε κάποια σχολή.

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος

Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή τη λίστα, επειδή μπορείτε να τις κάνετε κυριολεκτικά στο σημείο που βρίσκεστε στο σπίτι σας. Και ειδικά τις μέρες που η κακή διάθεση δεν σας αφήνει να περπατήσετε ούτε μέχρι το περίπτερο, το να μπορείτε (με λίγη πίεση, ίσως) να κάνετε μερικές ασκήσεις στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι... είναι κάτι, τουλάχιστον. Δοκιμάστε καθίσματα και σανίδα, και μην ξεχνάτε τις διατάσεις. Αυτές οι ασκήσεις θα "ξυπνήσουν" τους μυς σας, με αποτέλεσμα να νιώσετε άμεσα πιο δραστήριοι, και να καταφέρετε να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη