Η αμερικανική φαρμακευτική Moderna ανακοίνωσε σήμερα τα πρώτα θετικά ενδιάμεσα δεδομένα από μελέτη Φάσης 1 για τετραδύναμο υποψήφιο εμβόλιο της κατά της εποχικής γρίπης (mRNA-1010).

Στη μελέτη, το mRNA-1010 έδωσε θετικά αποτελέσματα έναντι όλων των στελεχών 29 ημέρες μετά τον εμβολιασμό σε όλες τις ποσότητες δόσεις που δοκιμάστηκαν τόσο σε νεότερους, όσο και σε μεγαλύτερους ενήλικες. Η Εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η μελέτη Φάσης 2 του mRNA-1010 έχει πλέον ξεδιπλωθεί πλήρως και η προετοιμασία για τη μελέτη Φάσης 3 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Moderna γνωστοποίησε επίσης ότι δουλεύει πάνω σε δυο ακόμα υποψήφια εμβόλια, τα mRNA-1011 και mRNA-1012.

«Ακόμη και πριν από την πανδημία της Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού και πολλοί περισσότεροι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ή αρρωσταίνουν ως αποτέλεσμα αυτών των ιών. Στη Moderna, στόχος μας είναι να περιορίσουμε αυτό τον πόνο με ένα ετήσιο ενισχυτικό εμβόλιο μίας δόσης που είναι προσαρμοσμένο στα κυκλοφορούντα στελέχη του SARS-CoV-2, της εποχικής γρίπης και του ιού RSV», δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από το υποψήφιο τετραδύναμο εμβόλιο γρίπης Φάσης 1, mRNA-1010, αποτελούν σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη αυτού του στόχου, σημείωσε. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έλαβαν τη δόση των 50 mg, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, πέτυχαν ισχυρές αυξήσεις στα αντισώματα κατά των H1N1 και H3N2, των στελεχών που ευθύνονται για τη συντριπτική πλειονότητα της νοσηρότητας και της θνησιμότητας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Ο Αναπνευστικός Συηκυτιακός Ιός (RSV) προκαλεί λοιμώξεις των αναπνευστικών οδών σε ασθενείς όλων των ηλικιών. Οι λοιμώξεις από τον RSV συνήθως παρουσιάζονται από το φθινόπωρο έως την άνοιξη στα εύκρατα κλίματα, αλλά η περίοδος έξαρσης του ιού μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]