Θα ήταν πολύ ωραίο να είχαμε κάθε μέρα την άνεση να βάζουμε στην άκρη λίγο χρόνο αποκλειστικά για γυμναστική - και για πολλούς ανθρώπους αυτό αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ρουτίνας τους. Δεν λειτουργούμε όμως όλοι με τον ίδιο τρόπο, και ειδικά για όσους από εμάς κάνουν καθιστική δουλειά, η γυμναστική πολλές φορές αποτελεί δύσκολο ζήτημα.

Αυτοί είναι μερικοί πολύ έξυπνοι αλλά και απλοί τρόποι να προσθέσετε λίγη ακόμα κίνηση και γυμναστική μέσα στην ημέρα σας.

Κάντε διαλείμματα για να κινηθείτε

Εκμεταλλευτείτε τα διαλείμματά σας από τη δουλειά για να κάνετε μια σύντομη βόλτα για περπάτημα, μερικές διατάσεις ή και μερικές ασκήσεις αν δουλεύετε από το σπίτι και μπορείτε να ξεφύγετε από τον υπολογιστή. Κάντε διάλειμμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να συγκεντρώσετε γύρω στα 40-50 λεπτά άσκησης μέσα στην ημέρα.

Μην κάθεστε όταν μιλάτε στο τηλέφωνο

Προτιμήστε να περπατάτε στο χώρο όσο έχετε κλήσεις, ώστε να μην πιάνεστε και να βάζετε λίγη ακόμα χαλαρή αερόβια άσκηση στην ημέρα σας. Ακόμα καλύτερα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι αυτό ενισχύει και τη δημιουργικότητα.

Δοκιμάστε όρθιο γραφείο

Είναι αρκετά πρόσφατη σαν ιδέα, και σίγουρα χρειάζονται περισσότερες έρευνες για το πόσο ωφέλιμο είναι μακροπρόθεσμα για τον οργανισμό, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες ώρες την ημέρα να δουλεύετε όρθιοι, που ακόμα και αυτό καίει κάπως περισσότερες θερμίδες.

Μια βόλτα μετά το μεσημεριανό

Μετά το μεσημεριανό φαγητό, κάντε μια επέκταση του διαλείμματός σας για δέκα λεπτά και βγείτε για ένα σύντομο περπάτημα. Θα σας βοηθήσει να ρυθμιστεί καλύτερα η διανομή της ενέργειας από το φαγητό, πέρα από την έξτρα άσκηση που θα κάνετε.

Τα meetings μπορούν να γίνουν... εν κινήσει

Μην κάθεστε όλοι - προτιμήστε να κινείστε στο χώρο, ή να κάνετε τα meetings σε ανοιχτό χώρο ή στο διάδρομο, ώστε να μπορεί να υπάρχει περισσότερη κίνηση. Ξανά, πολλές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι η κίνηση όσο μιλάμε για επαγγελματικά ζητήματα αυξάνει τη δημιουργικότητα.

Σκάλες αντί για ασανσέρ

Οι σκάλες μπορεί να είναι μια άσκηση που ασκεί αρκετή πίεση στις αρθρώσεις μας, αλλά είναι μια δυνατή άσκηση, επίσης. Οι σκάλες υπολογίζεται ότι καίνε τις τριπλάσιες θερμίδες από το χαλαρό περπάτημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα