Παρά την πεποίθηση ότι η αερόβια άσκηση είναι αναγκαία για την απώλεια βάρους, έρευνα του Edith Cowan University (ECU), ανακάλυψε ότι η άσκηση με αντιστάσεις μπορεί επίσης να έχει θετικά αποτελέσματα- σε συνδυασμό με μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.

Ο Pedro Lopez, δήλωσε ότι τα ευρήματα έρευνας έδειξαν ότι η άσκηση με αντιστάσεις μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη λιπώδη μάζα, τη μυική μάζα και την απώλεια βάρους.

Δήλωσε ότι συνήθως όταν μιλάμε για παχυσαρκία, σύνθεση του σώματος ή απώλεια βάρους ακούμε μόνο για αερόβια.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει άσκηση με αντιστάσεις και να έχει ουσιαστική επίδραση με διατροφή, με βάση τη μείωση των θερμίδων. Μπορεί να μειώσει το ποσοστό σωματικού λίπους, τη λιπώδη μάζα όλου του σώματος,  το σωματικό βάρος και τον ΔΜΣ.

Αν γίνει σύγκριση στη βιβλιογραφία, αυτές οι επιδράσεις είναι παρόμοιες με αυτές της αερόβιας άσκησης ή του περιορισμού των θερμίδων σε ενήλικες με επιπλεον βάρος ή παχύσαρκους, δήλωσε.

Παχύσαρκοι που θέλουν να χάσουν βάρος μπορεί ενδεχομένως να μη νιώθουν άνετα με τηνβπροοπτική 30 ή 40 λεπτών σε διάδρομο ή ποδήλατο, δήλωσε και πρόσθεσε ότι μπορούν να τραυματίσουν γόνατα και αρθρώσεις επειδή πρέπει να μεταφέρουν όλο το σωματικό βάρος τους κατά τη διάρκεια πολλών αερόβιων ασκήσεων.

Ο Mr Lopez, δήλωσε ότι η άσκηση με αντιστάσεις επίσης είχε άλλα οφέλη όταν κάποιος ήθελε να χάσει βάρος, όπως χτίσιμο ή διατήρηση μυικής μάζας.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι η άσκηση με αντιστάσεις ήταν αποτελεσματική στην αποφυγή της απώλειας μυικής μάζας όταν μειωνόταν ο αριθμός θερμίδων.

Ο Mr Lopez τόνισε ότι η έρευνα δεν αποτελεί σύγκριση μεταξύ αερόβιας και άσκησης με αντιστάσεις.

Ασχετα από το τι επιλέγουν οι άνθρωποι πρέπει να μειώνουν και την πρόσληψη θερμίδων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Obesity Reviews.

Πηγές:
Obesity Reviews.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο πιθανό είναι να υποκαταστήσει τους γιατρούς η τεχνητή νοημοσύνη
Προκηρύχθηκε η κενή θέση διευθυντή του ECDC - Προσόντα και προθεσμία υποβολής αίτησης
Εμμηνόπαυση και έλλειψη μαγνησίου: Πώς συνδέονται;