Ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να γυμναζόμαστε τακτικά, όχι μόνο για τη σωματική αλλά και για την ψυχική μας υγεία. Το πρόβλημα είναι πως ένα πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να αρχίσει δυναμικά, αλλά σύντομα να μας κουράσει, να βαρεθούμε ή να ξεχαστούμε μέσα στο στρες της καθημερινότητας. Πώς θα καταφέρουμε να μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα γυμναστικής μας, λοιπόν;

Βρείτε μια προπόνηση που να σας αρέσει

Είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνετε τη γυμναστική, και να μην είναι αγγαρεία. Προτιμάτε φύση, νερό, ή κάτι ομαδικό; Σας αρέσει περισσότερο να σηκώνετε βάρη ή μήπως να χορεύετε; Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να γυμνάσουμε το σώμα μας, που δεν γίνεται να μη βρείτε κάτι που να σας αρέσει, άρα να σας το κάνει και πιο εύκολο να μην τα παρατήσετε.

Επιλέξτε προπονήσεις στις οποίες είστε καλοί

Ακόμα ένας παράγοντας είναι το πόσο ικανοποιημένοι νιώθετε από την απόδοσή σας, αλλά και το πόσο πιο ψηλά θέλετε να φτάσετε. Ξανά, εδώ μπορεί να γίνει εύκολο να τα παρατήσετε αν νιώθετε ότι δεν τα καταφέρνετε μετά από αρκετές προσπάθειες ή αν δεν σας βγαίνει αρκετό κίνητρο για να γίνετε καλύτεροι.

Βάλτε το στο ημερολόγιό σας

Ακριβώς όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο ραντεβού. Το πρόγραμμα και το να βρίσκετε χρόνο αποκλειστικά για γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να εισάγετε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Προσπαθήστε 3-4 φορές την εβδομάδα να έχετε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα αφιερωμένη στην άσκηση.

Χωρίστε την προπόνησή σας σε κομμάτια

Και αν η μία ολόκληρη ώρα για γυμναστική είναι κάτι που δεν επιτρέπει το πρόγραμμά σας, ή και η φυσική σας κατάσταση αυτή τη στιγμή, τότε δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να σπάσετε την προπόνησή σας σε κομμάτια. Άλλωστε, όλη η σωματική άσκηση έχει οφέλη και μετράει προς το σύνολό μας.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Με πολύ απλά λόγια, αν βάλετε στόχο να χάσετε δέκα κιλά σε ένα μήνα, μάλλον τα αποτελέσματα θα σας απογοητεύσουν και θα είναι πιο πιθανό να σταματήσετε τη γυμναστική. Ξεκινήστε αργά και σταθερά.

Δοκιμάστε πρωινή γυμναστική

Εκτός του ότι η πρωινή γυμναστική έχει αποδεδειγμένα οφέλη για τα επίπεδα ενέργειάς μας, είναι και ένας πολύ καλός τρόπος να βάλετε στο πρόγραμμα ένα πιο πρωινό ξύπνημα, αλλά και να βγάλετε από τη μέση τη γυμναστική.

Η μουσική βοηθά πολύ

Τα ακουστικά είναι φίλοι μας. Εναλλακτικά, αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, ακόμα και αν δεν σας αρέσει η τυπικά έντονη μουσική που ακούγεται εκεί, αφεθείτε. Ο έντονος ρυθμός, μας βοηθά να κρατάμε και εμείς ρυθμό όσο ασκούμαστε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας