Κάθε μορφή άσκησης είναι ευεργετική. Αλλά ακόμη και σε συνδυασμό με άλλους τύπους προπονήσεων, η άσκηση με σωματικό βάρος έχει πολλά να προσφέρει.

Όχι μόνο παρέχει μια εξαιρετική προπόνηση, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε μερικές κοινές δικαιολογίες για την αποφυγή της άσκησης, όπως "δεν έχω χρόνο να πάω γυμναστήριο" και "δεν έχω χώρο για στατικό ποδήλατο στο σπίτι." Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας.

Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη των ασκήσεων με το βάρος του σώματος.

Είναι ιδιαίτερα βολικές

Όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση. Οπουδήποτε, οποτεδήποτε - στην κρεβατοκάμαρά σας όταν ξυπνάτε, στην κουζίνα ενώ περιμένετε να βράσει το νερό, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας όταν ταξιδεύετε. Αυτό διευκολύνει στον προγραμματισμό της γυμναστικής μέσα στην ημέρα σας.

Δεν κοστίζουν τίποτα

Συνδρομή στο γυμναστήριο, εργαλεία και βαράκια, χαλάκι για γιόγκα - ακόμα και ρούχα γυμναστηρίου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Ακόμα κι αν

Δεν θα έχετε άγχος - ούτε χρόνου, ούτε κοινωνικό

Μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να περπατάτε σε ένα γυμναστήριο γεμάτο γυμναστές και μηχανήματα βάρους με περίπλοκη εμφάνιση που χρειάζονται προσαρμογές και μπορεί να μην σας ταιριάζουν σωστά, ούτε να περιμένετε κάποιον να τελειώσει το σετ του ή να κάνετε εναλλάξ.

Παρέχουν λειτουργική άσκηση

Οι περισσότερες ασκήσεις με σωματικό βάρος εξασκούν πολλούς μύες ταυτόχρονα αντί να εκπαιδεύσουν έναν απομονωμένο μυ ή μυϊκή ομάδα, όπως κάνουν πολλές μηχανές άσκησης και ασκήσεις με αλτήρες. Ως εκ τούτου, οι ασκήσεις με σωματικό βάρος θεωρούνται πιο λειτουργικές, χρησιμοποιώντας περισσότερους μύες και αρθρώσεις τη φορά, ενισχύοντας την ισορροπία.

 Μπορεί να προσαρμοστούν στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης

Υπάρχουν τρόποι να τροποποιήσετε τις κινήσεις για να μειώσετε ή να αυξήσετε την αντίσταση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση του σώματός σας—για παράδειγμα, κάνοντας κάμψεις σε έναν τοίχο και όχι στο πάτωμα—ή μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των φορών που επαναλαμβάνετε μια άσκηση ή να τροποποιήσετε τον ρυθμό με τον οποίο την κάνετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου