Άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή βασισμένη σε φυτικές πηγές και κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης έναντι άλλων ειδών άσκησης,  όπως ποδήλατο, μπορεί ενδεχομένως να έχουν δυνατότερα οστά από άλλους ανθρώπους που ακολουθούν διατροφή vegan.

Αυτό αναφέρει νέα έρευνα στο Clinical Endocrinology & Metabolism.

Ο Christian Muschitz, του St. Vincent Hospital Vienna, δήλωσε ότι η νέα έρευνα έδειξε ότι άσκηση με αντιστάσεις αντισταθμίζει τη μειωμένη δομή οστών στους vegan σε σύγκριση με άτομα παμφάγα.

Οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία από 43 άντρες και γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή από φυτικές πηγές για τουλάχιστον 5 χρόνια και από 45 άντρες και γυναίκες που έτρωγαν τα πάντα για τουλάχιστον 5 χρόνια. Η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε κρέας αλλά και τροφές από φυτικές πηγές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν vegan διατροφή και έκαναν άσκηση με αντιστάσεις, όπως με μηχανήματα ή βάρη τουλάχιστον  μια φορά την εβδομάδα είχαν πιο δυνατά οστά.

Ο Muschitz θεωρεί ότι όσοι ακολουθούν vegan τρόπο ζωής θα πρέπει να κάνουν άσκηση με αντιστάσεις σε τακτική βάση, για να διατηρούν τη δύναμη των οστών τους.

Πηγές:
Clinical Endocrinology & Metabolism.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024
Ανταπάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη για τη νοσηλεία του πατέρα του στο "Αττικόν"