Η γυμναστική είναι καλή για τον οργανισμό μας σε ό,τι μορφή και αν αποφασίσουμε να την κάνουμε. Διαφορετικές ασκήσεις, όμως, θα γυμνάσουν διαφορετικά σημεία του σώματος. Αυτές είναι μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη γυμναστική για εσάς, βάσει των προτιμήσεων αλλά και των αναγκών σας.

Κολυμπήστε για δυνατό κορμό

Η κολύμβηση είναι καλή για οτιδήποτε πάνω από τη μέση. Το τράβηγμα στο νερό παρέχει αντίσταση στα χέρια σας. Κάνοντας ελεύθερο, ύπτιο ή πεταλούδα χρησιμοποιείτε τους δελτοειδείς στους ώμους και τους θωρακικούς μυς στο στήθος. Το κολύμπι είναι λιγότερο χρήσιμο για τα πόδια απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι τείνουν να μην κλωτσάνε πολύ δυνατά.

Ελλειπτικό για πόδια (αλλά και όχι μόνο)

Συνδυάζοντας τις κινήσεις της αναρρίχησης σκαλοπατιών και του σκι αντοχής, το ελλειπτικό μηχάνημα δίνει στους μηρούς και τους γλουτιαίους μυς σας μια αρκετά γερή προπόνηση. Κρατήστε τις λαβές με και θα ενισχύσετε επίσης το πάνω μέρος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης και των χεριών σας. Η κίνηση ολίσθησης είναι πολύ πιο εύκολη στις αρθρώσεις σας από το να τρέχετε, αλλά εξακολουθεί να καίει λίπος.

Ποδηλασία για σκληρή προπόνηση στα πόδια

Η ποδηλασία είναι εξαιρετική για τους μυς των ποδιών σας: τετρακέφαλους, μηριαίους και γάμπες. Αν χρησιμοποιείτε στατικό ποδήλατο, μπορείτε να ρυθμίσετε και την αντίσταση του πεταλιού, ώστε να κουραστείτε ακόμα περισσότερο.

Τρέξιμο για ολόκληρο το σώμα

Όπως η ποδηλασία, το τρέξιμο και το τζόγκινγκ κάνουν καλό στις γάμπες και τους μηρούς σας. Επειδή είναι ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος, ενισχύουν τα οστά για να βοηθήσουν στην προστασία από την οστεοπόρωση. Είναι δραστηριότητες υψηλής έντασης, επομένως μπορεί να ενοχλούν τις αρθρώσεις σας. Ξεκινήστε λοιπόν αργά, ειδικά αν είστε υπέρβαροι. Είναι καλό να κάνετε εναλλαγή μεταξύ περπατήματος και τζόγκινγκ, επίσης. Αυτό είναι πιο εύκολο στις αρθρώσεις σας, αν και η αλλαγή του ρυθμού (διαλειμματική προπόνηση) είναι στην πραγματικότητα ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση.

Το περπάτημα βοηθά τις αρθρώσεις

Το περπάτημα είναι ο πιο ευγενικός και ήπιος "ξάδερφος" του τρεξίματος. Σας προσφέρει πολλά από τα ίδια οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της επιπλέον δύναμης στους μυς των ποδιών και των ισχυρότερων οστών. Ταυτόχρονα, ασκεί λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις σας.

Χορός για τον κορμό, τους γοφούς και τα πόδια

Τα περισσότερα είδη χορού ενισχύουν τον κορμό και τους γοφούς σας. Από μπαλέτο μέχρι χορό της κοιλιάς, και από τάνγκο μέχρι ντίσκο, κάθε είδος χορού που απολαμβάνετε είναι μια καλή επιλογή για το σώμα σας. Τα ομαδικά μαθήματα είναι και εξαιρετικό μέρος για να δημιουργήσετε νέες κοινωνικές σχέσεις, αλλά μην αποκλείετε και το να χορεύετε μόνοι στο σπίτι - είναι απολαυστικότατο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]