Τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια ενός θαλάσσιου σπορ φέρνει στο προσκήνιο ο τραγικός θάνατος Ελληνίδας, χθες, η οποία έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Κοκκάλας εξήγησε τι θα πρέπει να προσέξουν τόσο εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν αλεξίπτωτο θαλάσσης, όσο και εκείνοι που το έλκουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όποιος μισθώνει ένα αλεξίπτωτο θαλάσσης πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να γνωρίζει κολύμβηση.

Εκείνος που έλκει το αλεξίπτωτο θαλάσσης θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα έγγραφα όπως άδεια προπονητή ή πτυχίο με εξειδίκευση στο κομμάτι αυτό. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να ενημερώνεται για τον καιρό, καθώς για να επιτραπεί το σπορ, θα πρέπει η ένταση του ανέμου να μην ξεπερνά τα 5 μποφόρ.

Ο κ. Κοκκάλας σημείωσε ακόμα ότι πριν την έλξη πρέπει να γίνει έλεγχος του εξοπλισμού, όπως έλεγχος πρέπει να γίνεται και σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Έλεγχος όμως πραγματοποιείται και από το υπουργείο όταν δίνεται άδεια για πρώτη φορά, είτε για τις ανανεώσεις.

Πηγές:
ertnews