Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν πως μία επιδημία λοιμώδους πνευμονίας, που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μπορεί να προκλήθηκε από τη νόσο των λεγεωνάριων

Όπως έγινε γνωστό, έχουν εντοπιστεί άλλα επτά κρούσματα, τα περισσότερα σε κλινική στη βόρεια επαρχία Τουκουμάν, όπου σημειώθηκαν οι θάνατοι. Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν σε πέντε τους θανάτους.

Η σχετικά σπάνια πνευμονοπάθεια συνδέεται συνήθως με μολυσμένο νερό ή ακάθαρτα συστήματα κλιματισμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ειδοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για το σύμπλεγμα λοιμώξεων.

Οι γιατροί που προσπαθούσαν να προσδιορίσουν την αιτία των συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη απέκλεισαν την Covid-19, τη γρίπη και τον χανταϊό - μια σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που μεταφέρεται από τρωκτικά - μετά από τεστ στους ασθενείς στην πόλη San Miguel de Tucuman.

Τα συμπτώματα περιελάμβαναν υψηλό πυρετό, πόνους στο σώμα και δυσκολία στην αναπνοή.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι τα συμπτώματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έξι περιπτώσεις που σχετίζονται με την εγκατάσταση που αναπτύχθηκε μεταξύ 18 και 23 Αυγούστου.

Το βακτήριο Legionella - που προκαλεί την ασθένεια - βρίσκεται συνήθως σε πηγές νερού όπως ποτάμια και λίμνες που μερικές φορές βρίσκουν το δρόμο τους σε τεχνητά συστήματα νερού.

Υπολογίζεται ότι το 10% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τη νόσο πεθαίνουν από επιπλοκές που προκύπτουν από τη μόλυνση.

Η υπουργός Υγείας της Αργεντινής Κάρλα Βιζότι δήλωσε το Σάββατο ότι οι αρχές εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι η κλινική είναι ασφαλής για όλους.

Πηγές:
BBC

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη