Η άσκηση με άδειο στομάχι βοηθά τους ανθρώπους να καίνε περίπου 70% περισσότερο λίπος από αυτούς που ασκούνται 2 ώρες μετά το φαγητό, αναφέρει νέα έρευνα.

Επιστήμονες του Nottingham Trent University ανακάλυψαν επίσης ότι οι συμμετέχοντες δεν αναπλήρωσαν της θερμίδες που παρέλειψαν νωρίτερα την ημέρα.

Σχεδίασαν την έρευνα έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να ασκηθούν σε ποδήλατο άσκησης στις 6:30 μμ με μέτρια ένταση για 30 λεπτά, πριν ολοκληρώσουν δοκιμή χρόνου ποδηλασίας για όσο μπορούσαν σε 15 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες το έκαναν 2 φορές σε διαφορετικές ημέρες. Μια μετά από 7ωρη νηστεία και άλλη μετά από γεύμα που κατανάλωσαν 2 ώρες νωρίτερα.

Οι ερευνητές επίσης μέτρησαν πόση τροφή κατανάλωσαν οι συμμετέχοντες στο δείπνο μετά την άσκηση.

Tα αποτελέσματα έδειξαν ότι παρομοίως με την άσκηση μετά από ολονύκτια νηστεία, άσκηση με νηστεία το βράδυ αύξανε την ποσότητα λίπους που καιγόταν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Η ποσότητα λίπους που κάηκε κατά τον 30λεπτο κύκλο αυξήθηκε κατά 70%, από 4.5g έως 7.7g.

Aν και η πρόσληψη θερμίδων στο δείπνο ήταν περίπου 100 kcal μεγαλύτερη σε όσους έκαναν άσκηση μετά από νηστεία, η πρόσληψή σε όλη την ημέρα ήταν κατά μέσον όρο 440 kcal λιγότερη όταν η άθληση γινόταν με άδειο στομάχι.

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι παρά τα οφέλη, οι συμμετέχοντες κάλυψαν ελαφρώς μικρότερη απόσταση κατά τη 15λεπτη δοκιμή, είχαν μικρότερη παρακίνηση για άσκηση και την ευχαριστήθηκαν λιγότερο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Πηγές:
International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας