Το αλκοόλ, σε γενικές γραμμές, καλό είναι να μην καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και τακτικά. Από την άλλη, κανείς δεν έχει λόγο να αποφύγει ένα ποτό με την έξοδό του. Και ενώ γνωρίζουμε καλά ότι στην ουσία τα αλκοολούχα ποτά δεν είναι και πολλά παραπάνω από κενές θερμίδες, υπάρχουν ορισμένα που θα μπορούσαν να τα απολαύσουν ακόμα και άτομα που προσπαθούν να χάσουν κιλά.

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Αυτά είναι τα πιο ελαφριά ποτά που μπορείτε να παραγγείλετε.

Κόκκινο κρασί (105 θερμίδες/ποτήρι)

Εδώ και αρκετό καιρό το κόκκινο κρασί θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές για ποτό, επειδή περιέχει ορισμένα αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς μας. Τώρα, αυτές οι ποσότητες των αντιοξειδωτικών δεν είναι και τεράστιες, ούτε θα φέρουν αναγκαστικά ουσιαστική αλλαγή στηνζωή σας, αλλά το ότι ένα ποτήρι έχει λίγο παραπάνω από 100 θερμίδες βοηθά.

Light μπύρα (96 έως 100 θερμίδες/ποτήρι)

Σε σχέση με την κανονική μπύρα (και την γνωστή "μπυροκοιλιά" που φέρνει) μπορούμε να γλυτώσουμε από 40 ως 55 θερμίδες. Οι light μπύρες τελευταία φτάνουν όλο και περισσότερο τις κανονικές σε γεύση, οπότε αξίζει να δοκιμάσετε για να δείτε αν θα σας αρέσει.

Ξηρό βερμούτ (105 θερμίδες/ποτήρι)

Θα το βρείτε αναμεμειγμένο σε μαρτίνι ή Μανχάταν, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε θερμίδες πίνοντάς το σκέτο. Κάποιες έρευνες έχουν βρει ότι το ξηρό βερμούτ περιέχει σημαντικά περισσότερες πολυφαινόλες από το κρασί.

Οποιοδήποτε ποτό σκέτο με πάγο (Γύρω στις 100 θερμίδες/ποτήρι)

Είτε αγαπάτε τη βότκα είτε την τεκίλα, το τζιν ή το ουίσκι, δεν υπάρχει πραγματική διαφορά στις θερμίδες ή στους υδατάνθρακές του – όλα έχουν περίπου 100 θερμίδες. Το καλύτερο στοίχημά σας όταν πίνετε αλκοόλ είναι να το πιείτε σκέτο ή με ανθρακούχο νερό.

Σαμπάνια (85 θερμίδες/ποτήρι)

Θα εξοικονομήσετε περίπου 35 θερμίδες ανά ποτήρι επιλέγοντας αφρώδες αντί για ένα γλυκό λευκό κρασί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το ανθρακικό είναι πιθανό να σας κάνει να νιώσετε πως δεν θέλετε μετά να πιείτε παραπάνω.

Και ποια είναι τα χειρότερα ποτά για αδυνάτισμα;

Τα κοκτέιλ που περιέχουν ζάχαρη και σιρόπια

Μπορούν να φτάσουν και τις 500 θερμίδες το ποτήρι, δηλαδή ίσως και παραπάνω θερμίδες από όσες θα παίρνατε από ένα ελαφρύ γεύμα.

Παγωμένα κοκτέιλ-γρανίτες

Όπως daquiri ή piña colada. Αυτές οι επιλογές φαίνονται πιο ελαφριές, και είναι - απλά όχι αρκετά. Θα σας δώσουν περί τις 250-280 θερμίδες ανά ποτήρι, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να πιείτε περισσότερο, μιας και έχουν πολύ ελαφριά και δροσερή γεύση.

Craft μπύρες

Σε σύγκριση με τις μπύρες του εμπορίου, οι craft μπύρες περιέχουν επιπλέον συστατικά για να αποκτήσουν πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις. Αυτό σημαίνει και επιπλέον θερμίδες, πηγαίνοντάς τις γύρω στις 170 ανά ποτήρι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμμετοχή Γεωργιάδη στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη
Απειλείται η παγκόσμια προσφορά σοκολάτας από καταστροφικό ιό