Η διατροφή κέτο δεν φημίζεται για τους πολλούς της υδατάνθρακες. Για την ακρίβεια, ο σκοπός της είναι εντελώς αντίθετος, να βασίζουμε δηλαδή τη διατροφή μας στις τροφές που περιέχουν αρκετό λίπος, περιορίζοντας φρούτα και λαχανικά, ειδικά αυτά που περιέχουν άμυλο. Ο οργανισμός μας όμως εξακολουθεί να χρειάζεται φυτικές ίνες. Αυτές είναι οι καλύτερες και πιο φιλικές προς την κέτο πηγές τους.

Αβοκάντο

Όλοι οι οπαδοί της κέτο πρέπει να καταναλώνουν αβοκάντο, γιατί είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αλλά και λίπους. Μισό αβοκάντο περιέχει μόλις 1,4 γρ. καθαρούς υδατάνθρακες, αλλά 5 γρ. φυτικών ινών.

Σπόροι Chia

30 γρ. σπόρων chia προσφέρουν 9,6 γρ. φυτικών ινών (και καθαρούς υδατάνθρακες 2,2 γρ.). Μπορείτε να ετοιμάσετε σπόρους chia αναμειγνύοντάς τους με υγρό, δημιουργώντας μια ουσία που μοιάζει με τζελ και δένει τέλεια με φρούτα. Οι σπόροι αυτοί είναι επίσης εξαιρετική προσθήκη σε smoothies.

Πεκάν

Οι ξηροί καρποί μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή στη δίαιτα κέτο λόγω των φυτικών ινών και του λίπους τους. Τα πεκάν είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, προσφέροντας μόλις 1,2 γρ. καθαρούς υδατάνθρακες ανά 30 γρ. Αυτή η ποσότητα θα παρέχει επίσης 2,7 γρ. φυτικών ινών.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια ακόμα καλή επιλογή. Ένας από τους πιο πλούσιους σε φυτικές ίνες ξηρούς καρπούς, έχει 3,5 γρ. φυτικές ίνες ανά μερίδα, και περίπου 2,5 g καθαρούς υδατάνθρακες.

Λιναρόσπορος

Φροντίστε να είναι αλεσμένοι για να απορροφήσετε τα θρεπτικά συστατικά τους. Ο λιναρόσπορος είναι εκπληκτικός, επειδή σε μια κουταλιά της σούπας προσφέρει 2 γρ. φυτικών ινών με σχεδόν καθόλου σάκχαρα, ενώ είναι η καλύτερη φυτική πηγή ω-3 λιπαρών.

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι εξαιρετική τροφή για κάποιον που ακολουθεί κέτο. Μια μερίδα 1 φλιτζανιού από αυτό το λαχανικό έχει μόνο περίπου 3 γρ. καθαρών υδατανθράκων και 2 γρ. φυτικών ινών.

Σμέουρα

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς να εντάξουμε τα φρούτα σε μια δίαιτα κέτο, αλλά τα σμέουρα είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Μισό φλιτζάνι μόνο από φρέσκα σμέουρα προσφέρει 4 γρ. φυτικών ινών και 3,3 γρ. καθαρών υδατανθράκων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πάρα πολλές συνταγές.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι μια εκπληκτική επιλογή για να βάλετε περισσότερες φυτικές ίνες στη κέτο δίαιτά σας. Μια κονσέρβα καρδιά αγκινάρας προσφέρει 1,7 γρ. φυτικών ινών και λιγότερο από 1,9 γρ. καθαρών υδατανθράκων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;