Αν ψάχνετε μια μέθοδο γυμναστικής που να σας προσφέρει μυϊκή τόνωση, αερόβιο αλλά και ψυχολογική εκτόνωση ταυτόχρονα, ίσως το kickboxing να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Σωματικά οφέλη

Το kickboxing μπορεί να στοχεύσει πολλούς μυς, αν και εξαρτάται εν μέρει από το στυλ του kickboxing που κάνετε. Συνηθέστερα, το kickboxing στοχεύει στη δύναμη του άνω μέρους του σώματος. Μπορεί να βελτιώσει την αερόβια ισχύ, την αναερόβια φυσική κατάσταση, την ευελιξία, την ταχύτητα και την ευκινησία.

Καθημερινά οφέλη

Λόγω της ποσότητας της αερόβιας άσκησης που εμπλέκεται στο kickboxing, είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας. Το kickboxing μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον συντονισμό και την ισορροπία σας. Το kickboxing απαιτεί συντονισμό χεριών και ματιών και γρήγορο χρόνο αντίδρασης.

Ψυχολογικά οφέλη

Όπως κάθε άλλη μορφή γυμναστικής, το kickboxing μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε από το στρες και να διώξετε τα αισθήματα κατάθλιψης - κυριολεκτικά με τις κλωτσιές - από την καθημερινή σας ζωή. Είναι εξαιρετική μέθοδος να εκτονώνετε την περιττή ενέργεια που σας μένει στο τέλος της ημέρας και να μην αφήνετε τις υποχρεώσεις της δουλειάς να μεταφέρονται και στο σπίτι.

Πώς να ξεκινήσετε το kickboxing

Είναι πάρα πολύ απλό. Απλώς διαλέγετε μία σχολή και αρχίζετε μαθήματα, άσχετα από το πόσο αρχάριος είστε. Υπάρχουν παντού τμήματα αρχαρίων για ενήλικες. Ο εκπαιδευτής θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα