Δεν είναι ότι δεν έχουμε γράψει πολλές φορές για την άσκηση και τα οφέλη της, και μάλλον δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε.

Μας κάνει πιο ανθεκτικούς

Όσο περισσότερο γυμναζόμαστε, τόσο πιο δυνατοί γίνονται οι μυς και τα οστά μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πιο ικανοί καθημερινά στις κινητικές μας δεξιότητες, όπως και ότι μεγαλώνοντας θα χάνουμε λιγότερη οστική και μυϊκή μάζα.

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Η καρδιά είναι μυς και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η γυμναστική παίζει ρόλο στην καρδιαγγειακή υγεία. Βελτιώνει τη μεταβλητότητα του καρδιακού παλμού, δηλαδή τη διαφορά χρόνου μεταξύ των καρδιακών παλμών σας. Συχνά χρησιμοποιείται ως δείκτης για το πόσο καλά αποδίδει το καρδιαγγειακό σύστημα. Μεγαλύτερη ποικιλία σημαίνει ότι η καρδιά σας μπορεί εύκολα να επιταχύνει ή να επιβραδύνει προκειμένου να προσαρμοστεί σε διαφορετικές καταστάσεις.

Μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε παράγοντες κινδύνου που μπορεί να οδηγήσουν σε απειλητικά για τη ζωή προβλήματα.

Ανεβάζει τη διάθεση

Έχετε ακούσει σίγουρα για το πώς η άσκηση αυξάνει την έκκριση ορμονών στο σώμα που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα. Αυτό όμως δεν είναι μόνο άμεσο αποτέλεσμα από μια καλή προπόνηση: Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη συμπτωμάτων κατάθλιψης, καθώς και στον περιορισμό του άγχους.

Διατηρεί το σάκχαρο υπό έλεγχο

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη, την ορμόνη που βοηθά το σώμα σας να διαχειριστεί το σάκχαρο στο αίμα. Τόσο η άσκηση υψηλής όσο και μέτριας έντασης βελτιώνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή προδιαβήτη, και για άτομα που δεν πάσχουν από διαβήτη είναι από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης.

Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου

Η σωματική δραστηριότητα οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο. Η μεγαλύτερη ροή αίματος φέρνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο ενώ απομακρύνει τα απόβλητα. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που μελέτες έχουν βρει ότι η άσκηση βελτιώνει τη γνωστική και εκτελεστική λειτουργία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους