Στη διακήρυξη ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ηλεκτρονικό πλειστηριασμού για τη σύναψη συμφωνίας πλαίσιο για την προμήθεια πέντε (5) δραστικών ουσιών (CPV 33690000-3) με εκτελεστικές συμβάσεις χωρίς επαναδιαγωνισμό έχει προχωρήσει η Εθνική Αρχή Κρατικών Προμηθειών. Η  δημοσίευση της παρούσας έγινε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ: 09/01/2023 

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού η χρονική διάρκεια είναι έως και δύο έτη και η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνης σχεδόν 60 εκατ. ευρώ ( 59.765.972,48 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) με δικαίωμα προαίρεσης για ένα (1) ακόμη έτος, προϋπολογισθείσας δαπάνης 29.882.986,24 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στη διαδικτυακή πύλη https://nepps.eprocurement. gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ είναι στις 13/02/2022 .

Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής. Οσον αφορά τον αριθμό των τμημάτων που μπορεί να υποβληθεί προσφορά αυτό μπορεί να είναι : για ένα (1) τμήμα, για περισσότερα ή και για όλα τα τμήματα και για το σύνολο της προκηρυχθείσας ποσότητας του εκάστοτε τμήματος.  

Κριτήρια Επιλογής:
Α) Καταλληλότητα άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας: Oι οικονομικοί φορείς απαιτείται να ασκούν εμπορική και βιομηχανική ή βιοτεχνική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο της προμήθειας, σύμφωνα με το άρθρο 2.2.4. της διακήρυξης.
Β) Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια: Oι οικονομικοί φορείς θα πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις απαιτήσεις που ορίζονται στο άρθρο 2.2.5. της διακήρυξης, δηλαδή:

Β1) Κατά τις τρεις (3) τελευταίες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις (2019,2020,2021) μέσο όρο ιδίων κεφαλαίων ύψους τουλάχιστον ίσο με το πέντε τοις εκατό (5%) της εκτιμώμενης αξίας του τμήματος για το οποίο υποβάλλουν προσφορά για τα δύο έτη της συμφωνίας πλαίσιο, χωρίς ΦΠΑ.
Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς για περισσότερα τμήματα, η παρούσα απαίτηση θα πρέπει να καλύπτεται αθροιστικά για όλα τα σχετικά τμήματα. Δηλαδή, το ως άνω ποσοστό θα πρέπει να καλύπτει την εκτιμώμενη αξία των σχετικών τμημάτων αθροιστικά για τα δύο έτη της συμφωνίας πλαίσιο, χωρίς ΦΠΑ.
Β2) Να διαθέτουν μέσο όρο ειδικού ετήσιου κύκλου εργασιών στον τομέα δραστηριοτήτων που αποτελεί το αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο κατά τις τρεις (3) τελευταίες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις (2019,2020,2021), ύψους τουλάχιστον ίσο με το τριάντα τοις εκατό (30%) της εκτιμώμενης αξίας του τμήματος για το οποίο υποβάλλουν προσφορά για τα δύο έτη της συμφωνίας πλαίσιο, χωρίς ΦΠΑ.
Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς για περισσότερα τμήματα, η παρούσα απαίτηση θα πρέπει να καλύπτεται αθροιστικά για όλα τα σχετικά τμήματα. Δηλαδή, το ως άνω ποσοστό θα πρέπει να καλύπτει την εκτιμώμενη αξία των σχετικών τμημάτων αθροιστικά για τα δύο έτη της συμφωνίας πλαίσιο, χωρίς ΦΠΑ.
Β3) Να διαθέτουν πιστοληπτική ικανότητα τουλάχιστον ίση με το πέντε τοις εκατό (5%) της εκτιμώμενης αξίας του τμήματος για το οποίο υποβάλλουν προσφορά για τα δύο έτη της συμφωνίας πλαίσιο, χωρίς ΦΠΑ.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς για περισσότερα τμήματα, η παρούσα απαίτηση θα πρέπει να καλύπτεται αθροιστικά για όλα τα σχετικά τμήματα. Δηλαδή, το ως άνω ποσοστό θα πρέπει να καλύπτει την εκτιμώμενη αξία των σχετικών τμημάτων αθροιστικά για τα δύο έτη της συμφωνίας πλαίσιο, χωρίς ΦΠΑ.
Σε περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, οι παραπάνω ελάχιστες απαιτήσεις μπορούν να καλύπτονται αθροιστικά από όλα τα μέλη της ένωσης. 
Σε περίπτωση οικονομικού φορέα που αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί για χρονικό διάστημα που καλύπτει τις τρεις (3) τελευταίες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις, οι απαιτήσεις των περ. α’ και β’ της παρούσας θα εξετάζονται ως προς τα έτη λειτουργίας αυτού.
 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό