Όταν νιώθετε συνεχώς πόνο στο ισχίο σας, για όποιον λόγο και να συμβαίνει αυτό, μπορεί να κάνει τα πάντα πιο δύσκολα. Οι κινήσεις της καθημερινής ζωής γίνονται μια επίπονη αγγαρεία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ευτυχώς υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Πρωινή γυμναστική

Οι ασκήσεις που δυναμώνουν και τεντώνουν τους μυς που υποστηρίζουν τους γοφούς σας μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να αυξήσουν το εύρος της κίνησής σας. Τα πρωινά είναι μια καλή στιγμή για λίγη χαλαρή γυμναστική επειδή τα επίπεδα ενέργειάς μας είναι υψηλά μετά από τον ύπνο.

Διατάσεις

Σταθείτε με το αριστερό σας χέρι σε έναν τοίχο ή σε μια καρέκλα για στήριξη. Σταυρώστε το αριστερό σας πόδι πίσω από το δεξί. Γείρετε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα δεξιά και σπρώξτε τους γοφούς σας προς τα αριστερά μέχρι να νιώσετε ένα τέντωμα κατά μήκος του εξωτερικού του ισχίου σας. Κρατήστε το τέντωμα για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τέσσερις φορές. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Κάντε συγκεκριμένες ασκήσεις

Ο γιατρός σας και ένας εξειδικευμένος προπονητής μπορούν να σας δείξουν τις κατάλληλες ασκήσεις για να τονώσετε το εσωτερικό και εξωτερικό του ισχίου σας, ώστε να μειώσετε τον πόνο στην περιοχή.

Γυμναστείτε στο νερό

Να είστε προσεκτικοί με τις ασκήσεις που επιλέγετε για την καρδιαγγειακή υγεία, ώστε να μην ασκείτε επιπλέον πίεση και πίεση στις αρθρώσεις σας. Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας λέει ότι η κολύμβηση και η αεροβική στο νερό είναι υπέροχοι τρόποι για να γυμναστείτε χωρίς να βλάψετε τις αρθρώσεις του ισχίου σας.

Αποφύγετε τη γυμναστική υψηλής έντασης

Το τρέξιμο, για παράδειγμα, μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στο ισχίο, επομένως είναι καλύτερο να τα αποφύγετε. Το περπάτημα ή το ποδήλατο είναι καλύτερες επιλογές για αερόβια άσκηση.

Ο πάγος βοηθά (όπως και η ζέστη)

Το πάγωμα της άρθρωσης του ισχίου σας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να βοηθήσει στον πόνο. Τυλίξτε μια παγοκύστη με μια πετσέτα και βάλτε την εκεί που νιώθετε τον πόνο. Κάντε το για 10-15 λεπτά, τέσσερις φορές την ημέρα. Εναλλάξτε με ζεστές κομπρέσες, που θα ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα