Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος ασκήσεις χαμηλής έντασης. Αρχικά, μπορεί να έχει ξεκινήσει μόλις την γυμναστική, άρα θέλει να πάει αργά και σταθερά, χτίζοντας την ένταση της προπόνησής του σταδιακά. Επίσης, κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει σωματικά προβλήματα που καθιστούν την γυμναστική υψηλής έντασης (όπως το τρέξιμο) κακή ιδέα - για παράδειγμα, ένας άνθρωπος με αρθρίτιδα.

Σε πολλές περιπτώσεις, το χτίσιμο σωματικής δύναμης μπορεί να μας επιτρέψει να περάσουμε και σε πιο έντονες ασκήσεις. Σε άλλες περιπτώσεις παραμένουν απαγορευτικές, ή μπορεί και να μην θέλουμε κάτι πιο έντονο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε μια καλή προπόνηση. Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για αποτελεσματική γυμναστική χαμηλής έντασης.

Περπάτημα

Το ένα πόδι είναι πάντα σε επαφή με το έδαφος ενώ περπατάτε, και αυτό είναι που κάνει την διαφορά για τις αρθρώσεις σας. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση στην οποία υπάρχει ελάχιστη πρόσκρουση στο έδαφος, προστατεύοντας τα πόδια σας από τον κίνδυνο υπερβολικής πίεσης και τραυματισμού. Ωστόσο, το περπάτημα μπορεί να είναι εξαιρετική προπόνηση, βελτιώνοντας την αντοχή και την αερόβια ικανότητα, όπως και την καύση θερμίδων.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση όχι μόνο δεν καταπονεί τις αρθρώσεις μας, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί άσκηση με μηδενική ένταση. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κουραστική (και αποδοτική) και είναι μια εξαιρετική προπόνηση για τη βελτίωση της δύναμης του κορμού και της καρδιοαναπνευστικής σας αντοχής. Υπάρχουν και επιλογές για ασκήσεις μέσα στο νερό, όπως aqua aerobics, που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το σφίξιμο στις αρθρώσεις σας.

Γιόγκα

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη γιόγκα ως πλήρη προπόνηση, και είναι. Συνδυάζει διατάσεις με μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει άλλα οφέλη, όπως βελτιωμένη ισορροπία και δύναμη. Φροντίστε να ξεκινήσετε αργά και μην βιάζεστε. Ο καθένας έχει τον δικό του χρόνο, και η γιόγκα βασίζεται πάνω σε αυτή την φιλοσοφία. Το σώμα σας, με τους δικούς του ρυθμούς, θα αρχίσει να σας ανταμοίβει.

Ποδηλασία

Κατά την ποδηλασία οι γοφοί σας παραμένουν σε επαφή με το κάθισμα και τα πόδια σας με τα πεντάλια, άρα η πίεση που ασκείται στις αρθρώσεις σας είναι ελάχιστη. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να γίνει πολύ έντονη αερόβια άσκηση και να γυμνάσει πολύ τα πόδια σε όλο τους το μήκος.

Κωπηλασία

Η χρήση μιας κωπηλατικής μηχανής είναι πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την αντοχή, να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε τη δύναμη του άνω μέρους του σώματος ενώ τα πόδια σας και ο κορμός παραμένουν σταθερά.

Ελλειπτικό μηχάνημα

Το ελλειπτικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μιμηθείτε το τρέξιμο, χωρίς όμως επιπτώσεις για τις αρθρώσεις σας. Όταν χρησιμοποιείτε το ελλειπτικό, τα πόδια σας παραμένουν σε επαφή με τα υποπόδια, επιτρέποντάς σας να κάνετε προπόνηση χωρίς κραδασμούς. Επιπλέον, με τις σωστές ρυθμίσεις αντίστασης και ανύψωσης στο μηχάνημα, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση του τρεξίματός σας, χωρίς να αυξάνετε την πίεση στις αρθρώσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα