Οι διάδρομοι παρέχουν ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον για να κάνετε αερόβια σε εσωτερικούς χώρους. Για πολλούς ανθρώπους, το τρέξιμο στον διάδρομο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής τους. Για κάποιους άλλους, όμως, είναι από τις χειρότερες αγγαρείες.

Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του μηχανήματος.

Το επίπεδο δυσκολίας είναι το ίδιο

Θεωρητικά, η δυσκολία όταν τρέχουμε έξω, σε ανώμαλο έδαφος, είναι μεγαλύτερη. Παρ' όλα αυτά, με τις ανάλογες ρυθμίσεις ταχύτητας και ανύψωσης στον διάδρομο, μπορούμε να επιτύχουμε όποιο βαθμό δυσκολίας θέλουμε.

Είναι πιο άνετο για τις αρθρώσεις σας

Η λεία, μαλακή ζώνη είναι πιο άνετη από το πεζοδρόμιο ή τον δρόμο. Το τρέξιμο σε διάδρομο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ορισμένων επιπτώσεων στις αρθρώσεις και στο σώμα από τους μειωμένους κραδασμούς. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την αποκατάσταση ή την επιστροφή από τραυματισμό.

Μπορείτε να προσομοιώσετε αγωνιστικά περιβάλλοντα

Πολλοί διάδρομοι σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε δικά σας προγράμματα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσομοιώσετε την επιθυμητή πορεία σας, με τις ανάλογες αυξομειώσεις στο επίπεδο δυσκολίας. Ακόμα και αν δεν προπονείστε για αγώνα, μπορείτε να αλλάξετε την προπόνησή σας επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο μονοπάτι ή έδαφος για να κάνετε πιο σκληρή προπόνηση.

Ας δούμε και τα πιθανά μειονεκτήματα.

Μπορεί να χάσετε την ευκινησία σας

Αν και ο διάδρομος μπορεί να παρέχει στις αρθρώσεις σας περισσότερη άνεση, το ανώμαλο έδαφος έχει και ένα πλεονέκτημα: Οι μυς των ποδιών σας κάνουν συνεχώς μικρές προσαρμογές στις μεταβαλλόμενες επιφάνειες. Αυτές οι προσαρμογές είναι σημαντικές για τον συντονισμό και την ισορροπία και θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ικανότητάς σας να κάνετε καθημερινά πράγματα.

Δεν δουλεύει ακριβώς τους ίδιους μυς

Η χρήση και η δύναμη των μυών διαφέρει όταν τρέχετε στον διάδρομο. Έξω, βασίζεστε συνήθως στους οπίσθιους μηριαίους σας για να ολοκληρώσετε μία δρασκελιά, αλλά στον διάδρομο αυτό γίνεται λίγο-πολύ από μόνο του. Χρησιμοποιείτε τους τετρακέφαλούς σας για να σπρώχνετε, αλλά οι οπίσθιοι μηριαίοι σας δεν γυμνάζονται όσο αν τρέχατε σε εξωτερικό χώρο.

Είναι βαρετό

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και αν έχετε την καλύτερη playlist στα ακουστικά σας ή παρακολουθείτε τηλεόραση, ο χρόνος δεν περνά και τόσο γρήγορα όταν τρέχετε στον διάδρομο - ακόμα και αν βλέπετε πόσα χιλιόμετρα κάνετε, στην οθόνη. Από αυτή την άποψη δεν μπορεί να συγκριθεί με το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024