Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν γίνονται ορατά άμεσα. Χρειάζεται να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο να γυμναζόμαστε τακτικά για να δούμε, για παράδειγμα, μεγάλη αλλαγή στα κιλά μας. Εσωτερικά, όμως, γίνονται αρκετά πράγματα που μπορεί να μην τα βλέπουμε, σύντομα όμως αρχίζουμε να τα αισθανόμαστε. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Το σώμα σας είναι πιο ικανό

Με μικρούς τρόπους αρχικά, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι σκάλες πλέον δεν σας κουράζουν τόσο. Ή ότι μπορείτε να κουβαλήσετε περισσότερο βάρος χωρίς να κουράζεστε. Ή ότι στο περπάτημα το βήμα σας έχει γίνει πιο δυναμικό. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το σώμα σας ανταποκρίνεται στην γυμναστική και έχει ήδη ξεκινήσει να αισθάνεται καλύτερα από πριν. Σταδιακά, αυτές οι μικρές και ανεπαίσθητες αλλαγές θα γίνονται μεγαλύτερες. Εσείς που θα τις αναζητάτε κάθε μέρα μπορεί να δυσκολεύεστε να τις δείτε, αλλά τα κοντινά σας άτομα είναι πολύ πιθανό να το παρατηρήσουν.

Είστε πιο χαρούμενοι και λιγότερο αγχωμένοι

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ σωματικής άσκησης και καλυτερης ψυχικής υγείας. Αυτό σωματικά μεταφράζεται σε λιγότερα πιασίματα, υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και καλύτερο ύπνο. Οι έρευνες που έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά κοιμούνται καλύτερα είναι αμέτρητες. Με την σειρά του, ο καλύτερος ύπνος θα βοηθήσει το σώμα σας να αναπτυχθεί και να ανταποκριθεί στην γυμναστική ακόμα πιο γρήγορα. Με την άσκηση έρχονται επίσης χημικές αλλαγές που αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, τροφοδοτώντας τον με περισσότερη ενέργεια. Αυτό μας βοηθά να είμαστε και πιο θετικοί, αλλά και πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε να κάνουμε.

Τα ρούχα σας έχουν αρχίσει να είναι πιο φαρδιά

Μπορεί να μην φαίνεται στον καθρέφτη, αλλά τα ρούχα που κάποτε ήταν πιο στενά, πλέον μπορούν να φορεθούν με μεγαλύτερη άνεση. Αυτό σημαίνει πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και δεν πρέπει να τα παρατήσετε, ακόμα κι αν η ζυγαριά σας δεν φαίνεται να συμφωνεί. Άλλωστε, οι πιο σφιχτοί μυς απαιτούν περισσότερες θερμίδες για να διατηρηθούν, με αποτέλεσμα το αδυνάτισμα να γίνεται πιο εύκολο όσο συνεχίζουμε την γυμναστική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα