Ερευνητές είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να πετύχουν το παραπάνω στην πρόληψη και να προσφέρουν εξατομικευμένες προγνώσεις της υγείας της καρδιάς χάρη σε καινοτόμο εργαλείο βαθιάς μάθησης και αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε στο Cedars-Sinai.

Ο Piotr Slomka, δήλωσε ότι με συγκεκριμένο είδος τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύτηκε για την ερμηνεία  εικόνων της καρδιάς και αναπτύχθηκε στο Cedars-Sinai, μπόρεσε η ερευνητική ομάδα να προβλέψει την πιθανότητα καρδιακών συμβάντων και να δείξει πώς η πιθανότητά τους αλλάζει με το χρόνο. Η τεχνητή νοημοσύνη εκπαιδεύτηκε να συλλέξει βασικά κλινικά δεδομένα και να ερμηνύει εικόνες από την καρδιά, που δείχνουν τη ροή αίματος στον καρδιακό μυ και πώς η καρδιά συστέλλεται και διαστέλλεται.

Ο Slomka, δήλωσε ότι αυτά τα γενικά στοιχεία σε συνδυασμό με απεικόνιση της καρδιάς είναι αυτό που η πλατφόρμα θαθιάς μάθησης χρησιμοποιεί για πρόγνωση σχετικά με την υγεία της καρδιάς.

Οι προγνώσεις παράγονται σε μορφή γραφήματος, που δείχνει ατομικό κίνδυνο θανάτου, εμφράγματος ή ανάγκης για επεμβατική μέθοδο όπως στεντ ή bypass, σε διάστημα αρκετών ετών.

Τα γραφήματα είναι απλά στην κατανόησή τους και μπορεί να επισκοπηθούν από γιατρούς και ασθενείς.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν  να δοκιμάσουν το εργαλείο σε κλινικές δοκιμές στο Cedars-Sinai, στο εγγύς μέλλον.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο npj Digital Medicine.

Πηγές:
npj Digital Medicine.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οδηγός επιλογής του ιδανικού ακουστικού βαρηκοΐας
Απαγόρευση διάθεσης συμπληρώματος διατροφής - ΕΟΦ: Περιέχει υδράργυρο
"Με βοήθησαν τρία παιδιά με σκουλαρίκια, τσιγάρα και πειραγμένα μηχανάκια"...