Όταν μεγαλώνετε, ορισμένες παθήσεις ή φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ορμή και την απόδοσή σας. Αλλά μη νομίζετε ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να συμβιβαστείτε με μια λιγότερο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Ίσως χρειάζεται λίγη προσαρμοστικότητα και μερικές έξυπνες λύσεις, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το σεξ μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να έχετε κατά νου.

Ασκηθείτε τακτικά

Η καλή φυσική κατάσταση δυναμώνει το σώμα και βελτιώνει τη διάθεσή σας - και αυτοί είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη σεξουαλική διέγερση, αλλά και για την ικανοποίηση. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει την αυτοπεποίθησή σας, κάτι που θα τονώσει τη σεξουαλική σας ζωή.

Δοκιμάστε κάτι καινούριο

Όταν είστε με τον ίδιο σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να θέλετε να βρείτε ιδέες για να προσθέσετε λίγη ποικιλία στη σεξουαλική σας ζωή. Η απάντηση μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο η αλλαγή της ώρας που κάνετε σεξ. Αν είστε πολύ κουρασμένοι τη νύχτα, ίσως το πρωινό σεξ να είναι κατάλληλο και για τους δυο σας. Δοκιμάστε διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις ή νέα μέρη.

Σκεφτείτε πέρα από το ίδιο το σεξ

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας δεν μπορείτε πλέον να το κάνετε αυτό, υπάρχουν άλλες επιλογές για να εκφράσετε και να απολαύσετε την ερωτική σας επιθυμία. Οι απλές πράξεις του φιλιού και του αγγίγματος δεν πρέπει να παραβλέπονται. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε επίσης να εξετάσετε την πιθανότητα χρήσης ερωτικών βοηθημάτων.

Νιώστε άνετα

Αν η αρθρίτιδα ή ο χρόνιος πόνος κάνει το σεξ λιγότερο ευχάριστο, βρείτε τρόπους να νιώσετε καλύτερα. Δοκιμάστε μια νέα στάση που είναι πιο εύκολη για το σώμα σας ή χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για υποστήριξη. Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, για παράδειγμα, κάντε σεξ στο πλάι αντί για ιεραποστολική στάση, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη. Κάντε έγκαιρα ένα ζεστό μπάνιο ή πάρτε κάποιο παυσίπονο αν το χρειάζεστε, ώστε να είστε πιο χαλαροί.

Μιλήστε ανοιχτά

Μιλήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας, αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για τη σεξουαλική σας ζωή, είτε πρόκειται για μεταβαλλόμενες επιθυμίες σας είτε για το πώς αισθάνεστε για το σώμα σας. Αν είστε και οι δύο δυσαρεστημένοι με το πού βρίσκεται η σεξουαλική σας ζωή και δεν έχετε καταφέρει να το αντιμετωπίσετε, ίσως θέλετε να μιλήσετε με έναν ειδικό θεραπευτή.

Και να θυμάστε, μερικά ηλικιωμένα ζευγάρια βρίσκουν ότι η σεξουαλική τους ζωή γίνεται στην πραγματικότητα καλύτερη όσο μεγαλώνουν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε περισσότερο χρόνο και ιδιωτικότητα, ενώ μπορείτε να νιώθετε περισσότερη οικειότητα με έναν μακροχρόνιο σύντροφο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη - Τα αποτελέσματα
Διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό ενηλίκων οι μισοί Έλληνες - Πόσοι είναι αρνητές [μελέτη]
Γεωργιάδης - Δημητρίου: ΑΜΚΑ στους Κύπριους φοιτητές για δωρεάν περίθαλψη στην Ελλάδα