Nέα έρευνα έδειξε ότι το να είναι κάποιος σωματικά δραστήριος  θα μπορούσε να μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, ακόμα και αν έχει υψηλό γενετικό κίνδυνο εμφάνισής του.

Ερευνα του University of Sydney, έδειξε ότι υψηλότερα επίπεδα άσκησης- ιδιαίτερα μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας- είχαν ισχυρή σχέση με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνα δείχνει πως υψηλότερα επίπεδα άσκησης θα πρέπει να προαχθούν ως σημαντική στρατηγική για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα περιέλαβε 59.325 ενηλίκους που φορούσαν επιταχυνσιόμετρα στην έναρξη της έρευνας και παρακολουθήθηκαν για 7 χρόνια.

Εδειξε ότι περισσότερο από μια ώρα άσκησης την ημέρα συνδεόταν με 74% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με συμμετέχοντες που ασκούνταν λιγότερο από 5 λεπτά.

Αυτό ίσχυε ακόμα και όταν άλλοι παράγοντες- όπως ο γενετικός κίνδυνος -ελήφθησαν υπόψη.

Aλλο εύρημα ήταν ότι συμμετέχοντες με υψηλό γενετικό κίνδυνο που ανήκαν στην κατηγορία των περισσότερο σωματικά δραστήριων είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους είχαν χαμηλό γενετικό κίνδυνο, αλλά στην κατηγορία των λιγότερο ενεργών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο