Το να ζούμε με έναν σκύλο μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μένουμε δραστήριοι. Οι καθημερινές βόλτες και τα παιχνίδια μπορούν να είναι ταυτόχρονα ο χρόνος που ασκούμαστε. Αυτές είναι μερικές καλές ιδέες.

Γιόγκα σκύλων

Τα πολλά οφέλη της γιόγκα, όπως το χτίσιμο δύναμης, η βελτίωση της ευλυγισίας και η υποστήριξη της υγείας των αρθρώσεων μπορούν να υπάρχουν και σε εσάς και στον σκύλο. Μια απλή ροή γιόγκα μπορεί να χρησιμεύσει ως υπέροχη προθέρμανση και για τους δυο σας. Υπάρχουν και μαθήματα ομαδικά, αλλά μπορείτε να βρείτε και μαθήματα ονλάιν, και να δελεάσετε τον σκύλο σας με λιχουδιές.

 Κυνηγητό

Αν έχετε τον χώρο για να αφήσετε τον σκύλο ελεύθερο και να παίξετε κυνηγητό, αυτό σημαίνει πως θα περάσετε αρκετή ώρα κάνοντας έντονη αερόβια άσκηση. Είναι επίσης κάτι που θα ενθουσιάσει τον σκύλο σας επειδή θα περάσει ακόμα πιο δραστήριο και διασκεδαστικό χρόνο μαζί σας - και η έξτρα γυμναστική θα κουράσει και τους δυο σας αρκετά για να εξασφαλίσει έναν εύκολο ύπνο.

 Πεζοπορία

Αν ζείτε κοντά σε κάποιο πάρκο ή σε κάποια πεζοπορική διαδρομή, γιατί να μην κάνετε την βόλτα σας μεγαλύτερη και κάπως πιο δύσκολη; Η διαφορετική διαδρομή και οι περισσότερες μυρωδιές της φύσης θα κάνουν τον σκύλο σας να νιώσει σαν μεγάλος εξερευνητής, και εσείς θα περπατήσετε για λίγο σε ανώμαλο έδαφος - που είναι και πιο έντονη άσκηση από το απλό περπάτημα.

 Κολύμβηση

Θέλετε μια προπόνηση χαμηλής έντασης που μπορείτε να απολαύσετε με τον σκύλο σας; Δοκιμάστε να πάτε στην θάλασσα. Βοηθήστε τον σκύλο σας να συνηθίσει το νερό αν είναι διστακτικός, και μείνετε κοντά του για να είναι ασφαλής. Ένα σωσίβιο, βέβαια, θα τον κρατήσει ασφαλή και θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε περισσότερο μαζί του.

 Τρέξιμο

Το να πάτε για τρέξιμο με τον σκύλο σας είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους που χρειάζονται λίγη περισσότερη ενθάρρυνση για να μείνουν πιστοί στο πρόγραμμα γυμναστικής τους. Ο σκύλος σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους, μια ράτσα που έχει τον σωματότυπο για να χειριστεί την προπόνηση και να έχει κάνει ένα ζέσταμα πριν με μια κανονική βόλτα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]