Ο καλύτερος καρδιακός παλμός για το κάψιμο λίπους διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και συχνά δεν ευθυγραμμίζεται με τη ‘’ζώνη καύσης λίπους’’ στα μηχανήματα άσκησης του εμπορίου, αναφέρει νέα έρευνα του Icahn School of Medicine at Mount Sinai που δημοσιεύτηκε στο Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Disease.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η κλινική δοκιμασία άσκησης ενδεχομένως είναι πιο χρήσιμο εργαλείο για να πετύχει κάποιος τον προσδοκώμενο στόχο απώλειας λίπους.

Η έρευνα χρησιμοποίησε μοντέλο μα βάση τη μηχανική μάθηση.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι άνθρωποι με στόχο απώλεια βάρους ή λίπους μπορεί ενδεχομένως να ενδιαφέρονται να ασκούνται με ένταση που επιτρέπει τον μέγιστο ρυθμό καύσης λίπους.

Ο όρος FATmax ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύσει την ένταση της άσκησης και τον σχετικό καρδιακό παλμό με τον οποίο το σώμα φτάνει στον υψηλότερο ρυθμό καύσης λίπους κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης.

Σε αυτό το σημείο το λίπος είναι σημαντικό καύσιμο και επομένως αυτή η ένταση ενδεχομένως ενδιαφέρει όσους θέλουν να μεγιστοποιήσουν την απώλεια λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Οι ερευνητές συνέκριναν τους παλμούς στο FATmax, όπως μετρήθηκαν σε κλινική δοκιμασία άσκησης, για να προβλέψουν τους παλμούς με ρυθμό μέγιστης προσπάθειας εντός της συνήθως συνιστώμενης ‘’ζώνης καύσης λίπους’’.

Σε δείγμα 26 ανθρώπων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει φτωχή συμφωνία μεταξύ μετρώμενων και προβλεπόμενων παλμών, με μέση διαφορά 23 παλμούς το λεπτό μεταξύ των 2 δεικτών.

Αυτό υποδεικνύει ότι γενικές συστάσεις για τη ‘’ζώνη καύσης λίπους’’ ενδεχομένως μπορεί να μη δίνουν ακριβείς οδηγίες.

Πηγές:
Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Disease.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
ΚΕΠΚΑ: Τι αγοράζουμε και τι αποφεύγουμε για το πασχαλινό τραπέζι