Όσο προσεκτικοί και να είμαστε με την υγεία μας, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στο 100%. Πάντα κάτι θα μας ξεφύγει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πράγματα που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί καν. Ας δούμε μερικά από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή σε βάρος της υγείας μας.

Δεν πίνουμε νερό πρώτα

Το σώμα στέλνει σήματα όταν πεινάμε ή διψάμε, τα οποία... δεν διαφέρουν και τόσο πολύ. Οι περισσότεροι από εμάς θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να τσιμπήσουμε κάτι, αλλά αυτό μπορεί να μας φορτώνει με περιττές θερμίδες, οι οποίες συσσωρεύονται. Ένα ποτήρι νερό μπορεί να μας αποκαλύψει αν η πείνα που αισθανόμαστε είναι αληθινή ή πλασματική. Επίσης, ένα δροσερό ποτήρι νερό με το που ξυπνήσουμε είναι πιο χρήσιμο από το φαγητό, και προφανώς (κι ας μην το παραδεχόμαστε) από την πρώτη γουλιά καφέ.

Βουρτσίζουμε τα δόντια αμέσως μετά το φαγητό

Περιμένετε μια ώρα για να βουρτσίσετε μετά από ένα γεύμα ή ποτό, ειδικά αν έχετε φάει κάτι όξινο. Το οξύ μπορεί να μαλακώσει το σμάλτο, και το βούρτσισμα αμέσως μετά θα το απομακρύνει πιο εύκολα, κάνοντας τα δόντια μας πιο αδύναμα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό για να βελτιώσετε την γεύση σας και να ξεπλύνετε όσο φαγητό έχει μείνει μέχρι να σκληρύνει το σμάλτο και να είναι ασφαλές να βουρτσίσετε.

Χρησιμοποιούμε μπατονέτες για τα αυτιά

Δυστυχώς, μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό, σπρώχνοντας το κερί ακόμα πιο βαθιά. Η καλύτερη επιλογή για καθαρισμό των αυτιών μας είναι οι τακτικές επισκέψεις στον ΩΡΛ.

Καθαρίζουμε τις πληγές με οινόπνευμα

Αυτό μπορεί να βλάψει το δέρμα και να το ξηράνει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε μια μικρή πληγή είναι τρεχούμενο νερό και ένα ήπιο σαπούνι. Έπειτα, βάλτε μια στρώση βαζελίνης που θα διατηρήσει την περιοχή υγρή. Αν δεν μπορέσετε να σταματήσετε την αιμορραγία με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να χρειάζεστε ράμματα.

Ξεχνάμε το αντηλιακό

Και δεν εννοούμε μόνο το καλοκαίρι. Τεχνικά πρέπει να φοράμε αντηλιακό ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολίας μας επηρεάζει ανεξαρτήτως εποχής.

Κοιτάμε το τηλέφωνό μας πριν κοιμηθούμε

Όλοι θα πέσουμε στην παγίδα πού και πού. Ή και κάθε βράδυ, ας το παραδεχτούμε. Αυτό όμως είναι πρόβλημα, μιας και τα λίγα λεπτά μετατρέπονται σε ώρες, η ακτινοβολία του κινητού βλάπτει το εσωτερικό μας ρολόι (και τα μάτια μας) και οι έντονες εικόνες δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε ώστε να κοιμηθούμε σωστά. Η καλύτερη επιλογή είναι να αφήνουμε το κινητό μας σε διαφορετικό δωμάτιο.

Δεν καθαρίζουμε το μπουκάλι του νερού

Αν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού, γλυτώνετε αρκετό περιττό πλαστικό - και χρήματα από αυτά τα πλαστικά μπουκάλια που θα έπρεπε να αγοράζετε όποτε είστε έξω και διψάτε. Επίσης είναι καλός τρόπος να πίνετε περισσότερο νερό κάθε μέρα. Τέλος, είναι συχνό φαινόμενο να σκεφτόμαστε ότι το ξέπλυμα που του κάνουμε όποτε το γεμίζουμε είναι αρκετό, αλλά δεν είναι. Πλύντε το προσεκτικά, και κάθε δύο εβδομάδες μπορείτε να το απολυμάνετε με ένα διάλυμα νερού και λευκού ξυδιού.

Πίνουμε αναψυκτικά με 0 θερμίδες

Αυτό σημαίνει τεχνητά γλυκαντικά, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις. Το καλύτερο ποτό χωρίς θερμίδες είναι το νερό. Ο καφές χωρίς ζάχαρη είναι επίσης καλύτερος, αν δεν σας πειράζει η καφεΐνη. Τα αναψυκτικά, όμως, δεν έχουν κάτι καλό να μας προσφέρουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ