Στα τέλη Ιουλίου, 7,68 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία περίμεναν για μια περίθαλψη ρουτίνας -περισσότεροι από κάθε άλλη φορά από τότε που άρχισαν οι καταγραφές τον Αύγουστο του 2007, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική υπηρεσία Υγείας - NHS. Ήταν η όγδοη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση.

Ο πρωθυπουργός, Rishi Sunak, είχε ανακοινώσει ότι οι χρόνοι αναμονής θα μειωθούν σημαντικά. To NHS είναι χρόνια υποστελεχωμένo και υποχρηματοδοτούμενo. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις. Αλλά θα χρειαστεί πιθανώς αρκετός χρόνος μέχρι να εφαρμοστούν. Επιπλέον, οι απεργίες σε διάφορους τομείς του NHS έχουν επιδεινώσει την καθυστέρηση.

Ο αριθμός των ατόμων που περιμένουν πάνω από 12 ή και πάνω από 18 μήνες για να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους αυξήθηκε και πάλι σε σχέση με τον Ιούνιο. Οι χρόνοι αναμονής άνω του ενάμισι έτους θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αποτελούν παρελθόν από τον Απρίλιο, σύμφωνα με όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Ο χρόνος που χρειάζεται ένα ασθενοφόρο για να ανταποκριθεί σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης για καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια ήταν κατά μέσο όρο 31,8 λεπτά τον Ιούλιο, πολύ χαμηλότερος από ό,τι πριν από ένα χρόνο (42,6 λεπτά τον Αύγουστο του 2022), αλλά πολύ υψηλότερος από ό,τι πριν από την πανδημία (21,3 λεπτά τον Αύγουστο του 2019).

"Αριθμός ρεκόρ ασθενών περιμένει για ιατρική περίθαλψη, είτε για χειρουργική επέμβαση, είτε για ασθενοφόρο, είτε στα Επείγοντα", δήλωσε ο υπεύθυνος Υγείας του κόμματος των Εργατικών, Wes Streeting. "Για εκατομμύρια ασθενείς στην Αγγλία, η υπηρεσία Υγείας NHS δεν είναι πλέον εκεί όταν την χρειάζεται ο κόσμος".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό