Στην προσπάθεια για αδυνάτισμα υπάρχουν πολλά εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο μας. Από την έλλειψη θέλησης να μαγειρέψουμε ένα υγιεινό γεύμα μέχρι το να μην κάνουμε άσκηση και να χουζουρέψουμε στον καναπέ, πολλά από αυτά τα εμπόδια έχουν να κάνουν με εμάς και πόσο επίμονοι είμαστε. Άλλα εμπόδια μπορεί να είναι λάθη, ενώ κάποια δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε και τόσο εύκολα.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Η καθιστική ζωή

Ακόμα κι αν η διατροφή σας είναι υγιεινή, το να μην γυμνάζεστε καθόλου δε θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψουμε περισσότερες θερμίδες, με αποτέλεσμα να μειωθεί και το βάρος μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι η καθιστική ζωή είναι πολύ πιθανό να φέρει μαζί της κακές συνήθειες όπως κάπνισμα και αλόγιστη κατανάλωση σνακ.

Η υπερβολική αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση είναι σημαντικό μέρος μιας προσπάθειας για αδυνάτισμα, αλλά δεν γίνεται να είναι η μόνη γυμναστική που κάνουμε. Βοηθά πάρα πολύ την υγεία της καρδιάς μας, αλλά επίσης βάζει το σώμα μας σε διαδικασία να σκέφτεται ότι πρέπει να αποθηκεύσει ενέργεια ως λίπος - ειδικά αν η αερόβια άσκηση που κάνουμε είναι έντονη και χρειάζεται μεγάλες αντοχές. Κάντε περισσότερες ασκήσεις με βάρη για να αντισταθμίσετε.

Δεν κάνετε διάλειμμα

Η ξεκούραση από την γυμναστική είναι εξίσου απαραίτητη με την γυμναστική. Αν το πρόγραμμά σας γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, κάντε εναλλάξ ημέρες διαλείμματος. Αλλιώς δώστε προσοχή σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες σε κάθε προπόνηση, δίνοντας στις υπόλοιπες αρκετό χρόνο για να επανέλθουν μέχρι να τις γυμνάσετε ξανά.

Κάνετε περιοριστική δίαιτα

Αν ξεκινήσατε μια περιοριστική δίαιτα (π.χ. κέτο ή οτιδήποτε που περιορίζει τους υδατάνθρακες) είναι πολύ πιθανό να μην δείτε τα αποτελέσματα που περιμένατε. Ο οργανισμός μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά από όλες τις ομάδες - και ειδικά τους υδατάνθρακες, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο. Επιλέξτε τις σωστές τροφές από κάθε ομάδα και ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, αντί για μία δίαιτα που σας αναγκάζει να κόβετε πράγματα που ίσως το σώμα σας χρειάζεται.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Το νερό μπορεί να μας περιορίσει την όρεξη, αλλά επίσης βοηθά στο να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας από κάθε πιθανή άποψη. Το να μην πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα μπορεί επίσης να σας κάνει να αναζητήσετε τροφή με ζάχαρη, μιας και η αφυδάτωση θα κάνει το σώμα σας να πιστεύει ότι χρειάζεται άμεσα ενέργεια (ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται νερό).

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος είναι το τρίτο μεγάλο κομμάτι ενός πετυχημένου πλάνου αδυνατίσματος, αλλά και αυτό για το οποίο μιλάμε λιγότερο συχνά. Είναι πολύ σημαντικό να επιτρέπετε στον οργανισμό σας να ξεκουράζεται, όπως και να κοιμάστε αρκετές ώρες. Η έλλειψη ύπνου θα ρίξει τα επίπεδα ενέργειάς σας, στέλνοντας μαζί και τις απόπειρές σας για υγιεινή διατροφή.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω