Στόχος για όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν η βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας και η ποιοτική αναβάθμιση των νοσοκομείων, με την τήρηση των πρωτοκόλλων και την ουσιαστική υποβοήθηση των ασθενών, ανέφερε μεταξύ άλλων στο 6o HealthCare Transformation, η διοικήτρια του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", κ. Όλγα Μπαλαούρα.

Το πρόγραμμα "Κατ΄οίκον νοσηλεία" - το ασθενοκεντρικό πρόγραμμα "Οίκοθεν" - έχει πολύ σημαντική και μεγάλη σημασία για την έκβαση της νόσου του ασθενούς, ανέφεραν όλοι σχεδόν οι ομιλητές. 

Ο κ. Κωτσιόπουλος, ως πρώην γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας και νυν γενικός διεθυντής του "PhARMA Innovation Forum Greece", επεσήμανε τις διεργασίες για την κατ΄οίκον νοσηλεία, τα νέα μοντέλα φροντίδας με την αποτελεσματική βοήθεια των ασθενών και τους τρόπους που μπορεί να αξιοποιηθεί το υπάρχον και διαθέσιμο ιατρονοσηλευτικό δυναμικό. 

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΕ, Μιχάλης Νικολάου, αναφέρθηκε στο ογκολογικό μητρώο ασθενών, εστιάζοντας και από την πλευρά του στην ανάγκη για ολοένα και μεγαλύτερη  παρεχόμενη ποιότητα στους ασθενείς. 

Ο πρόεδρος της Εληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Γιώργος Καπετανάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στην Ελλάδα δεν καταγράφεται η εμπειρία του ασθενούς. Το ταξίδι του ασθενή αλλάζει όταν ληφθούν υπόψιν οι ανάγκες του.

Η τεχνολογία είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύσεις. Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας μπορεί, τέλος, να διαδραματίσει ανάλογα σημαντικό και κομβικό ρόλο.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]