Η πρόσθεση χορού λάτιν στις γιορτές δεν ζωντανεύει μόνο ένα πάρτυ αλλά μπορεί να σας κρατήσει και υγιείς. Ο χορός είναι καλός για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, δήλωσε η Dr. Susan Aguiñaga, του University of Illinois.

‘Ερευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο BMC Public Health, δείχνει ότι ο χορός μπορεί να μειώσει συμπτώματα στρες, άγχους και κατάθλιψης. Η έρευνα της Aguiñaga, που εστίασε στους χορούς λάτιν, υποδεικνύει ότι το να μάθει κάποιος τις γρήγορες και ορισμένες φορές πολύπλοκες κινήσεις της σάλσα, του τσα-τσα- τσα, της  μπατσάτα και του μερένγκε, ενδεχομένως μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη του.

Σύμφωνα με την Aguiñaga, το μερένγκε, με ρίζες στη Δομινικανή Δημοκρατία, είναι ο πιο εύκολος χορός λάτιν να μάθει κάποιος, επειδή έχει απλά βήματα.

Η σάλσα είναι ο πιο δύσκολος χορός λόγω των πολύπλοκων βημάτων του, δήλωσε.

Ο χορός λάτιν μπορεί να είναι άσκηση αντοχής, που σας κρατά σε φόρμα και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς σας σε οποιαδήποτε ηλικία, δήλωσε.

Η Dr. Elizabeth Pulgaron, καθηγήτρια στο University of Miami, δήλωσε ότι ο χορός είναι αποτελεσματική αερόβια άσκηση που απελευθερώνει ενδορφίνες –τις ορμόνες της χαράς και της ευεξίας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δέσιμο με άλλους που ευχαριστούνται να χορεύουν τακτικά σε τάξη ή άλλο ομαδικό περιβάλλον.

Οσον αφορά τις γιορτές και τη μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού, οι λάτιν χοροί θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι, με τη συμβολή τους στην υγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου